Eski İl Özel İdare binası alanının geleceğine mahkeme karar verecek

15 Kasım 2014 12:19

İl Özel İdare ile Isparta Belediyesi, eski İl Özel İdare alanının akıbeti nedeniyle karşı karşıya geldi. Belediye, buranın üstü yeşil alan altı otopark olmasını, İl Özel İdaresi de yine buranın ticaret ya da turizm alanı olarak ilan edilmesini istemişti. Bu tartışmalara son noktayı mahkeme koyacak.

Daha önce ‘’Yeşil alan mı olarak yoksa ticaret ya da turizm alanı mı olacak?’’ tartışmalarının yaşandığı eski İl Özel İdare binasında yeni bir durum ortaya çıktı. Belediye Meclisinin Ağustos Ayı son toplantısında buranın üstü yeşil alan altı otopark olarak planlandığını duyurmuştu. Bunun üzerine mülk sahibi İl Özel İdaresi de bu şartlarda kurumun zarara uğratılacağını gerekçe göstermiş ve eski haline geri getirilmesini talep etmişti.

KONU MAHKEMEYE TAŞINDI

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ‘Uygun Kararı’ verilen Merkez Sit Koruma Planı için 10 itiraz yapılmıştı. O itirazlar içinde İl Özel İdarenin eski alanı da vardı. Belediye Meclisinin Ağustos ayı son toplantısında İl Özel İdarenin bu itirazı kabul edilmedi. İmar komisyonu tarafından hazırlanan raporda itiraza red gerekçesi olarak da buranın üstü yeşil alan altı otopark olarak planlanmasını gösterdi. Bunun üzerine İl Özel İdaresi kendi mülkiyeti için Belediye Meclisinin bu kararını yargıya taşıdı. Mevcut alanın turizm veya ticaret için planladığını gerekçe gösteren İl Özel İdaresi, itirazında şu görüşlere yer verdi; ‘’Koruma Amaçlı İmar Planında eski alanımızda park ya da meydan olarak değişiklik yapılmış olması nedeniyle idarenin zarara uğratıldığı, parsellerin yine eski şekli olan ticaret ve turizm alanı olarak düzenlenmesini istiyoruz.’’

Mahkemenin vereceği karar doğrultusunda eski İl Özel İdare alanının geleceği şekillenecek.

Bu haber 1131 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...