İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

17 Kasım 2014 16:28

Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof Dr. Şakir Şahin ile Prof. Dr. Talip Türcan ve Fakülte akademisyenlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakütesi Dekanı Prof. Dr. Talip Türcan, Fakültenin akademik- idari yapılanması ve öğrenci sayısı hakkında bilgiler verdi. “İnsanlık şunu tecrübe etmiştir ki ilahiyat bilimleri bir üniversitede olmazsa biz o üniversiteye üniversite diyemeyiz, felsefe bakımından bu geçerli olduğu gibi diğer bilimsel faaliyetler bakımından da bu hüküm geçerlidir” diyen Türcan, fakülte olarak uluslararası bir fakülte olma yolunda ilerlediklerini bildirdi. Aynı zamanda Türkiye’de ilk defa Temel İslam Bilimlerinde mastır ve doktora programını Arapça olarak yapmaya başladıklarını da sözlerine ekledi. Ayrıca Türcan; fakülteye sağladığı katkılarından dolayı Rektör İbicioğlu’na teşekkür etti.

Prof Dr. Türcanın ardından SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu söz aldı. İlim ve irfan ocağında bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren İbicioğlu, ilahiyat fakültelerinin ana gayesinin insanların ruhlarının nefes almasını sağlamak, kâinatla, kendi iç dünyası ve diğer insanlarla sağlıklı ilişkiler kurmasına yardımcı olmak olduğunu ve bu anlamda kendilerinin son derece önem taşıdıklarını ifade etti.

İlahiyat Fakültesinin önümüzdeki dönem içerisinde gerek öğrenci sayısı yönüyle gerek güçlü akademik personel yönüyle dünyada bir marka olmasını hedeflediklerini söyleyen İbicioğlu, konuşmasını akademik yılın hayırlı olması dileğiyle noktaladı.

 

Bu haber 1218 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...