Davraz’ın Görünmeyen Yüzü

17 Kasım 2014 16:29

Fotoğraf Sanatçısı Cengiz Sakarya'nın 10 yıllık çalışmalarından oluşan Davraz Dağı Fotoğraf Sergisi Isparta Mimarlar Odası Sergi Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi ay sonuna kadar gezilebilecek.

Fotoğraf Sanatçısı Cengiz Sakarya, 10 yıllık Davraz Dağı çalışmasını Isparta Mimarlar Odası'nın sergi salonunda açtığı sergiyle sanatseverlerin beğenisine sundu.

Açılış kokteyline Vali vekili Bekir Sıtkı Hanlıoğlu ve İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç'ın da katıldığı sergi ay sonuna kadar gezilebilecek.

Davraz Dağı fotoğraf sergisi vatandaşlar tarafından da büyük beğeni kazandı.

45 Yıldır profesyonel olarak fotoğrafçılık yapan Cengiz Sakarya, son 10 yılda tamamı sanatsal çalışmalar yürüttü.

Sakarya, neden Davraz Dağı sergisi sorusuna ise; “Davraz bugün Türkiye’nin ve dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biridir.  Biz Davraz’ı görmüyoruz. Ama Davraz bizi görüyor. Davraz 4 mevsim yaşayan bir dağ. Görsel zenginlikleri var. Bugüne kadar fark edilmeyen bu özellikler ile işlemeye çalıştım. Bu projeye 10 yıldır çalışıyorum. 10 yılda çektiğim fotoğrafları seçerek sergi haline getirdim. Davraz’a baktığımızda görünmeyen yüzünü göstermek için çalıştım.

1976’dan sonra fotoğraf olarak Isparta’nın sokakları sergisini açtım. 1994 yılında Mimarlar Odası ile Isparta’nın dünü ve bugünü fotoğraflarını sergiledik.

Davraz bugün Türkiye’nin ve dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biridir.  

Bu haber 914 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...