Fidanlar toprakla buluşuyor

18 Kasım 2014 18:39

Uygun hava şartlarının oluşması ile birlikte 2014 yılı sonbahar dikim sezonu başladı. Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Eğirdir Fidanlık Müdürlüğünde yıl içerisinde üretilen fidanların hava şartlarının fidan dikimine uygun hale gelmesi ile birlikte ormanların gençleştirilmesi, ağaçlandırma, erozyon kontrolü, mera ıslahı ve gelir getirici tür uygulamaları alanlarında dikimi çalışmalarına başlanıldığı belirtildi.

YILDA 9 MİLYON FİDAN ÜRETİLİYOR

Eğirdir Fidanlık Müdürlüğüne bağlı Eğirdir ve Gölhisar Şefliklerinde yapraklı ve ibreli bir çok türden yılda 9 milyon fidan üretilerek başta Isparta, Burdur bölgesi ağaçlandırma faaliyetlerinde olmak üzere bölge illere gönderiliyor. Ayıca 2014 yılında belediyeler, resmi kurum ve kuruluşlara yapılan tahsisler ile birlikte halka bedelsiz fidan verilmesi kapsamında 600 bin yapraklı, 2.5 milyon adet ibreli ve 700 bin tüplü fidanın kurum dışına dağıtımı yapıldı.

EĞİRDİR’DE YILDA 850 BİN ARDIÇ FİDANI ÜRETİLİYOR

Eğirdir Orman Fidanlık Müdürlüğünde daha önce kitlesel üretimi yapılamayan boz ardıç türünün çimlenme engeli probleminin çözülmesi ile birlikte sekiz yıldır ortalama 850 bin çıplak köklü ve tüplü ardıç üretilerek ülkenin dört bir yanına toprakla buluşturmak üzere gönderiliyor.

Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “üretilen fidanların hava şartlarının fidan dikimine uygun hale gelmesi ile birlikte ormanların gençleştirilmesi, ağaçlandırma, erozyon kontrolü, mera ıslahı ve gelir getirici tür uygulamaları alanlarında dikimi çalışmalarına başlanıldığı, ormanların sürekliliğin sağlanması amacıyla bakım ve gençleştirme çalışmalarına hızla devam edildiği, odun dışı orman ürünleri ve orköy destekleri ile birlikte bu çalışmalar kapsamında 2014 yılı sonuna kadar yapılan yatırımlarda Isparta ve Burdur İlimiz ile Afyonkarahisar İlimizin Dazkırı, Dinar, Başmakçı ve Evciler İlçelerinde halkımız ve orman köylümüze yaklaşık 43 milyon TL gelir sağlanmış olacağı” belirtildi.

 

 

Bu haber 961 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...