Otel Isparta yeni çehre..

19 Kasım 2014 18:40

IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, üstü otel altı AVM olacak yeni yatırımın detaylarını açıkladı. Şenol, 6 ayrı firmanın burada buluşacağını belirterek, ‘’İçinde tekstil, yemek, kuyumcu, kafe, baklavacı ve telekomünikasyon firması olacak. 100 kişi istihdam edilecek’’ dedi.

Isparta Oteli’nin işletme hakkını alan IYAŞ, buraya yaklaşık 5,5 Milyon TL yeni yatırımla yeni bir yaşam merkezi oluşturacak. Üzeri konaklama altı da alışveriş merkezi olacak yeni yapı şehrin tam kalbinde yer alıyor. Bugüne kadar işletmenin nasıl değerlendirileceği yönünde net bir açıklama yapmayan ve görüşmelerini devam ettiğini bildiren IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol gelecek firmaları açıkladı.

‘’6 AYRI FİRMA YERİNİ ALACAK’’

Otel yatırımlarıyla birlikte 5,5 milyon TL bir harcama yapacaklarını ifade eden Şenol, ‘’O nedenle görüştüğümüz firmalarla ortaklaşa çalışıyoruz. Türkiye’de ünlü bir firma ile anlaşmak üzereyiz. Yaklaşık 2 bin m2’nin üzerinde o firma konuşlanacak. Onun yanında bir kuyumcu ya da baklavacı ön kısımda olacak. Kebap üzerine bir firma düşünüyoruz. Bir kafe ve güzellik merkezi olacak. Biz orada çarşı esnafına da zarar vermek istemiyoruz. Bir tane giyim firması olacak. Terasta ayrıca bir kafe olacak. Önde bir telekomünikasyon firması olacak. Ya da Güllüoğlu baklava firması olacak. 6 ayrı sektörden firmalar olacak’’ dedi.

‘’KONAKLAMA 64 YATAKLI OLACAK’’

Öte yandan konaklamaya dair de bilgiler veren Şenol, ‘’Isparta’nın bir markasının büyümesini istiyoruz. 64 odalı bir otel olacak. Ünlü firmalarla görüştük. Otel zincirlerinden 4 firma ile görüştük. Hiçbiri Isparta’ya gelmek istemiyor oda sayısını az buluyorlar. Bir tanesi 200 odanın altına gelmeyiz dedi. Biz de IYAŞPARK oteli olsun istiyoruz. Her şeyi yenileyelim, pırıl pırıl bir aile oteli olsun. Şehir otelleri içerisinde en iyi otellerden birisi olsun istiyoruz. Üst katta lobisi, kahvaltı bölümü olan bir otel olacak. Diğer otellere çok büyük zararımız olacağını zannetmiyorum. Giyim firmasında 56 kişi çalışacak. Otelde 26 kişiyi istihdam edeceğiz. Toplamda 100 kişiyi istihdam edeceğiz. Genel toplamda ise istihdamımız 1200’ü bulmuş olacak’’ diye konuştu.

 

Bu haber 967 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...