‘’İlimizin stratejik konumu yatırımcıyı cezbediyor’’

19 Kasım 2014 18:43

ITB Ahmet Adar, yeni diyalog kurdukları yatırımcıların Isparta’yı öğrendikten sonra fikirlerinin değiştiğini belirterek, ‘’Bizim eksikliğimiz Isparta’yı anlatamamız ve duyuramamız. İlimizin Antalya’ya olan yakınlığı yatırımcıları cezp ediyor. İlk işimiz Isparta’yı anlatmak olmalı’’ dedi.

Ticaret Borsası Başkanı (ITB) Ahmet Adar, lobi çalışmaları kapsamında kurdukları yeni diyaloglarda Isparta’ya büyük kazanımlar elde edebileceklerini ifade etti. Yeni tanıştıkları kişilerle yeni diyaloglar kurduklarını bu diyaloglarda sohbetten bile ticaret doğduğunu ifade eden Adar, Isparta’nın diğer illerde tanınmadığını belirtti. Bu anlamda diyaloglarda Ispartalı olup da Isparta dışında olan yatırımcıları ilimize çekmeye çalıştıklarını belirten Adar, ‘’Her Ispartalıya ilimize yatırım yaptıramayız tabi. Keşke yaptırabilsek. Neden yaptıramayız? O da araştıracak, imkânlarına bakacak. Ama biz bir yılda 3-5 firma getirsek bunlar 50-100’er kişi çalıştırdığı zaman Isparta ekonomisine çok büyük katkı olur. Bunu hep beraber katlayarak gideceğiz. Ticaret Borsası 1997 yılında kuruldu bugün 2014, 17 yılda belirli bir yere geldi. Kolay bir şey değil. ITSO 1867’de kurulmuş. Bugün baktığınızda köklü bir kurum. Her gelen üzerine bir tuğla koyarak devam edeceğiz’’ dedi.

‘’ISPARTA YENİ TANIŞMALARDA YENİ KAZANIMLAR SAĞLAYACAKTIR’’

Öte yandan dışarıdaki Ispartalılarla tanışmada ve kaynaşmada Isparta’nın maddi ve manevi anlamda kazanacağını vurgulayan Adar, ‘’Sohbet esnasında farklı firma sahipleriyle yaptığımız sohbetlerde Isparta’nın şuanda yaşadıkları illerden daha rahat ulaşım koşulları olduğunu anlatıyoruz. Havalimanımız Organize Sanayi Bölgemize çok yakın. Antalya Limanı çok yakın. Ürettiğimiz malı anında sevk edebiliyoruz. Bugün İstanbul, Ankara ve İzmir’de sabah evden işe gitmeniz 2-3 saat sürüyor. Biz bugün Antalya’ya bir saatte iniyoruz. Yaşanabilir kentler sıralamasında da çok çok iyiyiz. Sağlık ve eğitim açısından öne çıkan bir şehiriz. Bunlar da yatırımcıların dikkatini çekiyor. Sanayi yatırımı yaparsanız her imkân var. Devletin de destekleri de var. ITSO, ITB ve sivil toplum örgütleri yatırımcının yanında. Biz destek için çalışıyoruz’’ diye konuştu.

 

Bu haber 974 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...