‘’Kısır siyasetin Isparta’ya faydası yok’’

19 Kasım 2014 18:44

SDÜ Öğretim Üyesi Doç Dr. Kolukırık tarafından organize edilen Akdeniz Toplantıları’nın son konuğu AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk oldu. Isparta’nın kendisi için ayrı bir yeri bulunduğunu dile getiren Külünk, kısır siyasetin Isparta’ya fayda sağlamayacağını söyledi.

Akdeniz Toplantıları Antalya, Burdur’dan sonra önceki gün Isparta’da Barida Hotels’de gerçekleştirildi. Toplantının sürprizi ise AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk oldu. Kolukırık’ın özel davetlisi olarak Isparta’ya gelen Külünk, katımcılara AK Parti’nin Yeni Türkiye hedefini ve hizmetlerini anlattı.

EKONOMİK İSTİKRARLA SOSYAL BARIŞ İNŞA EDİLDİ

Isparta’nın kendisi için özel bir yeri olduğunu vurgulayan Külünk, kısır siyasetin Isparta’ya fayda getirmeyeceğini söyledi. AK Parti’de ‘yeni Türkiye’ ile birlikte ‘yenilenme’ sürecinin yaşanacak olmasını ‘olağan ve kaçınılmaz bir gerçek’ olarak değerlendiren Milletvekili Külünk, Türkiye’de AK Parti’yle birlikte, ilk kez içeride ekonomik istikrar sağlandığını ve bu istikrar üzerinden de sosyal barış inşa edildiğini kaydetti.

SAYIN DAVUTOĞLU İLE BU SÜREÇ İSTİKRARLI DEVAM EDECEK

Külünk, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Türkiye’de AK Parti’yle birlikte, ilk kez içeride ekonomik istikrar sağlanmış ve bu istikrar üzerinden de sosyal barış inşa edilmiştir. Bireysel ve toplumsal refah, çağdaş normlara uygun olarak ve yeniden düzenlenmiştir. Türkiye’nin bu ortaya çıkan yeni görünümünde emek sahibi aktörlerden bir tanesi de sahip olduğu bilimsel ve siyasal donanımlarıyla Sayın Davutoğlu’dur. Biz bugünkü oluşan tabloyu 1970’lerde de konuşuyorduk ancak bu konuştuklarımız Ankara’da bir karşılık bulmuyordu. Bizler o yıllarda ‘kenar mahalle çocuğu’ olarak kabul ediliyorduk. Tayyip Erdoğan karakterindeki bir lider ise bizim bu düşüncelerimizi aldı ve Türkiye’de bir akla dönüştürdü. Bu anlamda Sayın Davutoğlu’nun Genel Başkanlığı ile beraber bu süreç istikrarlı bir şekilde devam edecektir.

TÜRKİYE AK PARTİ’YLE BİLGİ ÇAĞINA ENTEGRE OLABİLME FIRSATI YAKALADI

Burada Türkiye’nin temel ihtiyaçlarından birisi de Anayasa ve Başkanlık Sistemi’dir. Bu bir kişinin değil; bir kadronun hareketidir. Recep Tayyip Erdoğan ise bir yere gitmemiştir. Ne yaptı? Çıktı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda herkesin gözünün içine baka baka ‘Dünya beşten büyüktür’ dedi. ‘Laf zamanı değil, icraat zamanıdır’ dedi. Küresel adaletten bahsetti. Tarihin tüm sayfalarında, dönüşümünün bir lider öncülüğünde gerçekleştirilebildiği yazılıdır. Tarihte dönüştürücü liderler ve bir de muhafazakâr liderler vardır. Muhafazakâr liderler, mevcudun içerisinde istikrar ararlar. Fakat dönüştürücü liderler, değiştirerek ve dönüştürerek, toplumun istikrarını inşa ederler. Osmanlı Devleti, yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti için eskiydi. Ancak aradan 90 yıl geçti ve artık o günkü Türkiye Cumhuriyeti de bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nden eski. Dikkat edin, hep bir ‘eski-yeni’ mücadelesi vardır. Ancak burada şunu da sormak gerekir: Neye göre eski, neye göre yeni? Zamanın ruhuna ve aklına göre eski; yine zamanın ruhuna ve aklına göre yeni. Bakınız bizler bugün Marmaray’ı konuşuyoruz. Hastane yatırımlarını ve havaalanlarını konuşuyoruz. AK Parti’yle birlikte Türkiye, Bilgi Çağı’na entegre olabilme fırsatını yakalamıştır. Bugün fiber optik kabloda Türkiye nerededir? AK Parti’yle birlikte bugün artık Türkiye, fiber optik ağların strateji kavşağı haline gelmiştir.

DÜŞÜNCELERİMDEN VE İDDİALARIMDAN VAZGEÇMEM

Biz bir kadro hareketiyiz. Benim liderim Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ben, düşüncelerini doğruya, halka ve Hakk’a yöneltmiş bir insanım. Aksinin doğru olduğunu bana bir başka akıl ispat edinceye kadar da doğru bildiğim düşüncelerimin her zaman arkasındayım. Düşüncelerimden ve iddialarımdan vazgeçmem.”

 

 

Bu haber 1020 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...