“Öğretmen Olmayı Düşünmeyin, Öğretmen Olun”

20 Kasım 2014 15:18

Ünlü Şair Yavuz Bülent Bakiler, Süleyman Demirel Üniversitesi Genç Yazarlar Topluluğu tarafından düzenlenen bir söyleşi ile öğrencilerle buluştu.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Genç Yazarlar Topluluğu Başkanı Ahmet Sonkaya yaptı. Sonkaya konuşmasında Yavuz Bülent Bakiler’i ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek bütün katılımcılara teşekkür etti ve sözü Bakiler'e bıraktı.

Sözlerine kendisini üniversite camiasıyla buluşturan etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Yavuz Bülent Bakiler, öğretmenlik mesleğinin son derece mühim olduğunun altını çizerek “Öğretmenler kendilerini iyi geliştirmelidir. Dolayısıyla öğretmen olmayı düşünmeyin, öğretmen olun.” dedi. 

Öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktaran Bakiler, “Dil kültürün en önemli ögesidir” diyerek Türkçenin öneminden bahsettiği konuşmasında “Gençler Türkçeyi yeterli derecede bilmiyor, yeterli derecede kitap okumuyor. Evlerin %95’inde kitap ve kütüphane yok. Bu son derece tehlikeli bir durumdur. Türkçemize sahip çıkmalı, güzel konuşmalı ve güzel yazmalıyız. İnsanları kitapla buluşturmalı ve insanlara kitap okutmalıyız. Ancak kitap okuyarak kelime haznemizi geliştiririz ve topluma kendimizi doğru ifade edebiliriz. Çağdaş medeniyet seviyesine, zengin dil tarihimizden geçerek ulaşabiliriz.” mesajını verdi. 

Süleyman Demirel Üniversitesi'nin son derece modern bir kampüse sahip olduğuna dikkat çeken Bakiler, gerek öğrencilerin gerekse üniversite yönetiminin ilgisinden son derece memnun kaldığını da ifade etti. Konuşmasını “Şaşırdım Kaldım İşte” ve “Sen, Sen, Sen” şiirlerinden mısralar okuyarak sonlandıran Bakiler'e plaket ve hediye takdimi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Menderes Coşkun tarafından yapıldı.

 

 

Bu haber 932 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...