“Pembe Aslında Siyahtır” ilgiyle izlendi

20 Kasım 2014 15:22

“Pembe Aslında Siyahtır” isimli tiyatro gösterisinde uyuşturucunun zararları anlatıldı

Eğirdir Belediyesi kültür hizmetlerini sürdürüyor. Özellikle öğrencilere ve topluma dönük bir tiyatro oyunlarına ağırlık veriyor. 19.11.2014 Çarşamba günü Eğirdir öğrencilerine dönük oyun sergilendi. 

Eğirdir Belediyesi tarafından Kervansaray Düğün Salonu’nda ilçedeki Orta ve Lise okullarında öğrenim gören öğrencilere yönelik uyuşturucunun olumsuz etkilerini konu edinen “Pembe Aslında Siyahtır” isimli tiyatro gösterisi sergilendi.

Eğirdir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Pembe Aslında Siyahtır' adlı tiyatro gösterisinde, uyuşturucunun topluma, aileye ve bireye olan olumsuz etkileri konu alındı.

Tiyatro oyununda fakir bir ailenin oğlu ile zengin bir aile kızının düştüğü kötü durum sergilendi. Oyunda zengin ailenin çocuğuna olan ilgisizliği; fakir aile çocuğunun ise kötü alışkanlıklara özenmesi ve merak etmesi ile ailelere yapılan eziyetler canlandırıldı.

Öğrencilere uyuşturucunun zararlarının anlatıldığı, “Pembe Aslında Siyahtır” adlı tiyatro oyunu, İstanbul Balans Tiyatrosu ekibi tarafından sergilendi. Tek seans şeklinde oynanan oyunu katılımcılar ilgiyle izledi.

Tiyatronun sonunda kısa bir konuşma yapan “baba” rolündeki Yaşar Aydınlıoğlu, “Pembe Aslında Siyahtır” oyununun gençliğe tozpembe olarak sunulan uyuşturucunun çok zararlı olduğunu, bu yüzden çevrelerinden uyuşturucu kullanan ya da satan birilerini gördüklerinde polise veya jandarmaya bildirmeleri gerektiği konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Tiyatroda baba rolünü Yaşar Aydınlıoğlu, anne rolünü Özlem Davutoğlu, Ahmet rolünü Ömür Akkan, fakir ailenin çocuğu Osman rolünü Arda Artan Konak, zengin aile çocuğu Pınar rolünü Pelin Külcü ve Güney rolünü Güney Ayhan üstün bir oyunculukla sergiledi.

Belediye Basın Bürosu’nun yakından izlediği üç seans halinde sergilenen tiyatroyu yaklaşık 1800 öğrenci ilgi ve beğeniyle izledi.

Bu haber 917 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...