675 profesyonel çoban yetiştirilecek

20 Kasım 2014 15:29

Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Halk Eğitim Merkezi'nin birlikte yürüttüğü ‘Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi Çiftçi Kursları’ kapsamında 675 sürü yöneticisine eğitim verilecek. Eğitimler, Merkez, Atabey, Gönen, Senirkent, Yalvaç, Gelendost, Keçiborlu, Şarkikaraağaç ilçelerinde verilmeye başlandı.

Profesyonel çoban olarak da tanımlanan eğitimli sürü yöneticileri için Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği harekete geçti. Birliğin, Halk Eğitim Merkezi ile yaptığı işbirliği kapsamında Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi Çiftçi Kursları düzenleniyor. Kurslar Merkez, Atabey, Gönen, Senirkent, Yalvaç, Gelendost, Keçiborlu, Şarkikaraağaç ilçelerinde düzenlenmeye başlandı. Isparta'da bu aşamada toplam 675 kursiyerlere  yönelik düzenlenen eğitimlerde; küçükbaş hayvancılıkta sürü yönetimi ile ilgili koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hâkim olma  kayıt, ıslah,  ağıl temizlik ve dezenfeksiyonu, hastalıklar ve zehirli bitkiler  konularında kapsamlı eğitimler veriliyor. 

SERTİFİKA VERİLECEK

 Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu ve Birlik Müdürü İsmail Tulum çeşitli ilçelerde ki kursları ziyaret ederek yetiştiricilerle buluştu. Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı S.Yaşar Köroğlu konuşmasında küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin bir kültür, bir yaşam biçimi ve adeta geçmişten günümüze uzanan bir mirasımız olduğunu söyledi. Bakanlığımızın da hayvancılığa çok önem verdiğini ve bunun bir milat olduğunu, bu bağlamda da çobanlık yapan üretici kesiminde kendilerini yetiştirmelerini ve bilgilerini artırmalarının çok önemli olduğunu dile getirdi. Isparta genelinde yaklaşık 675 kişiye sürü yöneticisine eğitim verileceğini belirten Köroğlu sınavda başarılı olan kursiyerlere “Sürü Yönetimi Elemanı”  sertifikası verileceğini de sözlerine ekledi.

Bu haber 1052 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...