‘’Ispartalı artık dışarıdan alışveriş yapmıyor’’

20 Kasım 2014 15:31

IYAŞPARK Yaşam ve AVM Müdürü Celaleddin Çalış, Ispartalıların kredi kartı ekstresine göre dışarıdan alışveriş yapma oranının yüzde 75’ten yüzde 30’un altına düştüğünü söyledi. Çalış, IYAŞPARK Yaşam ve AVM’nin dışarıya akan paranın yüzde 45’lik dilimini kestiğini ileri sürdü.

IYAŞPARK Yaşam ve AVM Müdürü Celaleddin Çalış önemli bir bilgiyi kamuoyuyla paylaştı. Bünyesine kattıkları ünlü markalar sayesinde Ispartalıların artık Antalya, Konya, Denizli gibi illerden alışveriş yapmadığını belirten Çalış, ‘’Bu net bir başarıdır. IYAŞPARK, alışveriş için dışarıya gitme anlayışını yüzde 45 oranında azalttı” dedi.

MÜŞTERİMİZİN YÜZDE 40’I

BURDUR VE AFYON’DAN

110 işletmeden derlenen verilere göre IYAŞPARK’a girişin yıllık 6 Milyon olduğunu kaydeden Genel Müdür Çalış, “Ekstrelere baktığımızda misafirlerimizin yüzde 40 Burdur ve Afyon. Üniversite öğrencisi ve asker aileleri de var. Yer yer Denizli ve Antalya var. Sözün özü; IYAŞPARK 4 yıl içerisinde Ticaret Merkezi’ne dönüştü. Açılıştan bu yana 20 Milyon giriş var” dedi.

IYAŞPARK ÖNCESİ: YÜZDE 75

IYAŞPARK SONRASI: YÜZDE 30

Öte yandan Gıda, Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (IYAŞ) ‘Amiral Gemisi’ PARK Yaşam ve AVM, alışveriş için yoğunluklu olarak Antalya ve İstanbul’a gitme dönemini kapattığını bildiren Çalış, ‘’29 Ocak 2010’da hizmete girdik O dönem kredi kartı harcama ekstrelerinde alışverişin yüzde 75’ini dış şehirlerden gerçekleştirilenler teşkil ediyordu. Yoğunluklu olarak da Antalya ve İstanbul görünüyordu. Şu an verilere bakıyoruz, kredi kartı ekstrelerinde dış şehirlerden yapılan alışverişler yüzde 30’un da altında bir bantta seyrediyor. Yani yüzde 45 oranında alışveriş, 2010 yılı öncesine kıyasla Isparta’dan gerçekleştiriliyor. Bunda direkt IYAŞPARK’ın etkisi var. Zira 110 işletmemiz var. Bunların tamamı önemli markalar’’ dedi.

MERCEDES VE DİĞER HEDİYELER

İÇİN KATILIM ŞU AN 200 BİN

Bu arada IYAŞPARK Yaşam ve AVM’nin 5. kuruluş Yıldönümü Hediye Çekilişi için dağıtılan kuponda şu an 200 Bin rakamını yakaladıklarını kaydeden Çalış, “Hedefimiz 300 Bin rakamına ulaşmak İlk yıl jeep hediye etmiştik. 2. yıl daire vermiştik. 3. yıl 3 araba ile kampanyamızı süslemiştik. 4. yılın en gözde hediyeleri 4 araba idi. Şimdi ise Mercedes C 180 veriyoruz. Yine 5 adet Iphone, 5 LCD TV, 5 Playstation 3 ve 25 tablet vereceğiz Kampanyaya katılım 22 Ağustos’ta başlamıştı. 31 Aralık 2014’e kadar devam edecek. 100 TL ve katlarında alışveriş yapanlara çekiliş kuponu veriyoruz’’ diye konuştu.

Bu haber 955 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...