Isparta Üzerine Örnek Çalışma” Projesi Sona Erdi

22 Kasım 2014 12:58

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen ve Isparta Valiliğince yürütülen “Ekoturizmde Yeni Meslekler: Isparta Üzerine Örnek Çalışma” isimli Hayat Boyu Öğrenme Projesinin kapanış toplantısı, İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını Isparta Avrupa Birliği Proje Merkezi Koordinatörü Ahmet Cançelik yaptı. Bu projenin Isparta’nın ekoturizm ayağının oluşturulması açısından önemli bir adım niteliğini taşıdığını belirten Cançelik, proje hakkında bilgi vererek şunları kaydetti: “Ekoturizm alanında bölgesel, ulusal ve uluslar arası network kurarak, ekoturizm aktörlerine ekoturizm alanında mesleki eğitim, etiketleme ve ekoturizm fırsatlarının yaygınlaşmasını sağlayarak Isparta’nın ekoturizm kapasitesinin geliştirilmesi, böylece bölgenin ekonomik gelişimine katkıda bulunmaktır.”

Şehrimize ve bölgemize katkılar sunan bu tarz projelerin devam etmesini temenni eden Cançelik, projenin hazırlanmasında, katkı ve destek sağlayanlara teşekkür etti.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan “Türkiye Turizm Stratejisi2023”belgesinde tüm bu imkânlara Isparta’nın da içinde yer aldığı Göller Bölgesi, Ekoturizm gelişim bölgesi olarak ilan edildiğini söyleyen Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Şahin, bu belgeye dayanarak 2011 yılında Isparta Valiliği ve SDÜ tarafından ekoturizm alanında çalışma başlatılmış ve 2012 yılında beş ülkeden dokuz ortağın katılımıyla INSPIRECO projesinin hayata geçirildiğini söyledi.

Proje kapsamında AB etiketleme sistemi konusunda yereldeki turizm aktörlerine eğitim vermek, fırsatlarının yaygınlaştırılmasını sağlamak ve Isparta’nın ve bölgenin kapasitesinin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan bu projenin tüm insanlığa faydalı olacağına duyduğu inancı dile getiren Şahin, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Isparta Avrupa Birliği Proje Merkezi Proje Uzmanı Erkan Bülbül de projenin amacı ve proje kapsamında yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

 

Bu haber 876 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...