YBEM’de Yoga eğitimi başlıyor

22 Kasım 2014 13:01

SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde Antrenör Güncel Dilmen tarafından beden, zihin ve duyguları temizleyip pozitif enerji sağlayan yoga dersleri başlıyor.

Birçok alanda açtığı kurs ve eğitimlerle adından söz ettiren SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi(YBEM) şimdi de Yoga eğitimlerine başlıyor. Yoga Antrenörü Güncel Dilmen tarafından verilecek eğitimler için kayıtlar başladı. Antrenör Dilmen, derslerde nefes teknikleri, duruşlar, konsantrasyon, meditasyon ve derin gevşeme tekniklerinin uygulandığı fiziksel ve zihinsel çalışmaların olacağını bildirdi.

 YOĞA SAĞLIK VE HUZURUNUZU ARTIRIR

Öte yandan yoganın ne olduğu hakkında bilgi veren Dilmen, şunları söyledi: “Yoga; beden, zihin ve duyguları temizleyip pozitif enerjiyle doldurur. Yoga insanı doğal yolla bütün olumsuz isteklerinden, düşüncelerinden ve eylemlerinden arındırır. Vücudu forma sokup omurgayı güçlendirir, kasları geliştirip esnetir. Bireyin kendisini tanımasını sağlayarak gerçek mutluluğu yakalayabilmesine olanak tanır. Yoga düşünce, söz ve eylem veya kafa, kalp ve el arasında uyum ve kaynaşmadır. Yoga uygulaması sayesinde fiziksel, zihinsel ve duygusal düzeyler arasındaki karşılıklı ilişkiler hakkında ve bir düzeyde oluşan rahatsızlıkların diğer düzeyleri nasıl etkilediği konusunda farkındalık artmaktadır. Bu farkındalık, bireyi yavaş yavaş yaşamın daha ince alanlarının algılamasına getirmektedir. Ayrıca, birçok insan için, gittikçe stresi arttıran toplumda, Yoga sağlık ve huzuru korumak için bir vasıtadır. Nefes teknikleri gerginliği atmaya ve canlanmaya, vücut çalışmaları tüm günü masa başında oturmaktan toplanmış fiziksel yorgunluğu ve rahatsızlığı kaldırmaya yardım etmektedir. Gevşeme teknikleri zamanın daha etkili bir şekilde kullanılmasını sağlamaktadır. Cep telefonları, bilgisayar, yoğun trafik ve devamlı alışveriş çağında Yoga çalışmaları kişisel ve hatta iş hayatında büyük anlam taşımaktadır. Yoga ile; Rahatsızlıklar giderilir. Sağlık gelişir. Huzur ve neşe artar. İç denge gelişir. Farkındalık ve algılama gelişir. Kendini bilme artar. Bilinç arınır. Beynin genelde uyuşuk bölgeleri harekete geçer. Beyin daha aktif olur. Zihin keskinleşir. Gizli potansiyeller ortaya çıkar.”

 

 

Bu haber 820 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...