“Sayın Cumhurbaşkanı’nın el attığı her yer nedense 1’inci derecede sit alanı olmaktan çıkarılıyor”

22 Kasım 2014 13:05

TBMM Dışişleri, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonları Üyesi CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, " Sit alanlarıyla ilgili yetki Bakanlık Kültür ve Turizm Bakanlığında ancak, neden yeterli duyarlılık gösterilmiyor? Dönemin Başbakanı, şimdiki Sayın Cumhurbaşkanı’nın el attığı her yer nedense 1’inci derecede sit alanı olmaktan çıkarılıyor." dedi.

BAKAN ÇELİK SİNİRLENDİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesi üzerinde konuşan CHP’li Öner, Bakan Ömer Çelik’in “SİT alanlarının korunmasında siyasi sorumluk benim” sözünü hatırlatarak “Siyasi sorumlusu Sayın Bakansa niye 1’inci derecede sit alanlarının bir bir sit alanı olmaktan çıkarılmasına katlanıyor, göz yumuyor. Acaba sesini çıkaramamasının bir nedeni mi var? Mevkiini, makamını kaybetmekten mi çekiniyor?” diye sordu.

Bakan Ömer Çelik ise, Ali Haydar Öner’e “Bu soru mu? Bu soruysa aynı şekilde cevap vereceğim. Bu soruyu bu şekilde sormakta menfaatiniz mi var?” diyerek cevap verirken AKP’li diğer milletvekillerinin de oturdukları sıralardan laf atması üzerine komisyonda tansiyon yükseldi. CHP’li Öner, soru sorarak demokratik hakkını kullandığını ancak Ömer Çelik’in neden alındığını anlayamadığını ifade etti.

“SESİN ÇIKMIYOR”

Atatürk Orman Çiftliğinde birinci derecede sit alanı olarak belirlenen yere ilk olarak “Başbakanlığın ihtiyacı var” denilerek bir külliye inşaatına başlandığını belirten Ali Haydar Öner, Kültür ve Turizm Bakanı Çelik’in talana ses çıkarmadığını savunarak, “Dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı olunca, bu yapının Cumhurbaşkanlığı bünyesine alınmasının gerekçesi nedir? Çankaya’da bir yeterli hizmet ünitesi varken niçin Cumhurbaşkanlığı oraya taşınıyor” diye sordu.

YANIT YOK!

Sorular karşısında sinirlenen Bakan Çelik’in, konuşmaların tamamlanmasının ardından geçilen soru cevap bölümünde de CHP’li Öner’in eleştirilerini yanıtlayamaması da dikkati çekti.

 

 

Bu haber 876 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...