Batı Akdeniz’de en yüksek pay konut ve kira harcamalarının

24 Kasım 2014 19:09

Ülkemizde, hanehalkı tüketim harcamalarının %23,5'i İstanbul'da gerçekleşti. Antalya, Isparta, Burdur illerini kapsayan bölgemizde ise, hanehalkı tüketim harcamalarında en yüksek payı %23,4 ile konut ve kira harcamaları aldı.

HANEHALKI TÜKETİM HARCAMALARININ %23,5’İ İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİ

Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2011-2012-2013 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamasının %23,5’i İstanbul’da oturan hanehalkları tarafından yapılırken, Ege Bölgesi %15’lik oranla ikinci sırada yer aldı, bunu %11,9 oranı ile Akdeniz Bölgesi izledi. Harcamaların sadece %1,8’i Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki hanehalkları tarafından gerçekleştirildi.

GIDA VE ALKOLSÜZ İÇECEKLERE EN FAZLA PAYI GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ AYIRDI

Harcama gruplarının bölge içindeki dağılımına bakıldığında; hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde gıda ve alkolsüz içecekler harcaması payının en yüksek olduğu bölge %27 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi iken, en düşük olan bölge %16,3 oranıyla İstanbul oldu.

Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge, %29,3 oranıyla İstanbul olurken Kuzeydoğu Anadolu ve Ortadoğu Anadolu Bölgelerinde bu pay %22,6 olarak gerçekleşti.

Ulaştırma harcamalarına %19,6 oranıyla en yüksek payı ayıran bölge Akdeniz Bölgesi iken, en düşük payı ayıran bölge %13,2 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu.

Eğitim harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge %3 oranıyla İstanbul iken, en düşük payı ayıran bölge ise %1,3 ile Batı Marmara Bölgesi oldu.

Bu haber 852 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...