Teknoloji Kulübünden “Bilim Ve Teknoloji”ye Önemli Katkı

24 Kasım 2014 19:13

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü, günümüzün en büyük sorunlarından biri olan hackerların ürettiği modern virüsler ve casus yazılımlara karşı korumayı sağlayabilen yapay zekâya sahip, çok yönlü koruma kalkanı oluşturan “akıllı” antivirüs programını geliştirdi.

Adı “USB Security-Active” antivirüs programı olan hakkında bilgi veren Kulüp Üyesi Seyfettin Deveci, programın USB, kart, CD gibi dış aygıtlar yoluyla bilgisayarlara bulaşan virüsler başta olmak üzere bilgisayar bellekleri içine gizlenen tüm virüs ve solucanları tespit edip imha edebileceğini; sistem başlangıcında gizlice çalışan, internet sitelerinden indirilen yasal içerikli eklenti ve uygulamalar yoluyla bilgisayarlara bulaşan casus yazılımları da tespit edip yok edebileceğini söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kulüp Başkanı Ferdi Alakuş, “Sorun üretmek yerine sorun çözebilen bir toplum olmalıyız. Eksik gördüğümüz alanlarda önemli adımlar atmamız gerekir. Biz ilk olarak robot yaparak attığımız bu adımda, daha çok çalışarak Türkiye’de 5. en verimli elektrikli arabayı yaptık. Bununla da yetinmeyip yaptığımız bu antivürüs programında kendimizi farklı bir alanda da gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz.” dedi.

Bu haber 852 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...