YBEM’le Elele

24 Kasım 2014 19:16

Sevgi Evleri’nde büyüyen, ailesi olmayan çocuklar için Elele Derneği ve Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ortaklaşa proje yürütecek.

Sevgi Evleri’nde büyüyen çocuklar için harekete geçerek YBEM Müdürü Fatih Cebeci’ye ziyarette bulunan Elele Derneği Başkanı Canan Aydın, 18 yaşından sonra iş bulma evresinde çocukların birkaç sene kadar hayatlarında bir boşluk olduğunu bu boşluğun YBEM’deki sertifikalı eğitimlerle doldurulabileceğini söyledi.

 YBEM VE ELELE BERABER YÜRÜYECEK

 Buralarda annesiz babasız büyüyen çocukların 18 yaşından sonra devlet desteğinin devam etmesine rağmen iş bulma evresinde boşluk yaşandığını söyleyen Canan Aydın, bu çocukların tam da bu evrede kötü yola itilmelerinin çok daha kolay olduğunu ifade etti. Bu noktada YBEM Müdürü Fatih Cebeci’den eğitim desteği isteyen Aydın, “Fatih bey bizim projemize çok olumlu baktı. Biz de bu gençler için ortaklaşa hareket etme kararı aldık ve bunun için kolları sıvayacağız.” diye konuştu.

 35 ÖĞRENCİ SERTİFİKA İÇİN ADAY

 15-18 yaş arası 35 öğrencilerinin bulunduğunu ifade eden Canan Aydın, “Devlet bu çocuklara işverene kadar çok sıkıntı yaşıyoruz. Çocuklar zaten korunmaya muhtaç ve dolayısıyla kötü yola düşürülmeye çok müsait. Burada YBEM ile birlikte yürüteceğimiz proje de çok değerli bir noktada bulunuyor. Bu projenin bir an önce hayata geçmesi için elimden geleni yapacağım” dedi.

 Canan Aydın ve Elele Derneği gönüllülerinin yaptıkları işi takdirle karşıladığını belirten YBEM Müdürü Fatih Cebeci, kendilerinin de memleketin geleceği için mücadele ettiklerini söyledi.

Fatih Cebeci konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Bu çok ciddi gönüllülük esasına dayanan bir durum. Konu ile ilgili elimizden ne geliyorsa ne gerekiyorsa yapacağız. Bizim yönetici arkadaşlarla da görüşürüz. Ekstra proje ne yapılabiliyorsa onlarla birlikte hareket edip en kısa sürede kafamızdaki projeyi hayata geçirebiliriz. Sonuç olarak biz burada Türkiye'nin her yerinden buraya bir artı değer katılması için uğraşıyoruz.”

 

Bu haber 789 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...