“Faturayı 1 gün geciktirince kapıya dayanıyorlar alacağa gelince 15 gün bekletiyorlar”

24 Kasım 2014 19:21

AKEDAŞ’a ait faturasını 2 kez ödeyen Abdullah Başyiğit, parasının iadesi talebi karşısında aldığı cevaba büyük tepki gösterdi. Başyiğit, konunun takibi için avukat bile tuttu.

Isparta Belediyesi'nde görevli Abdullah Başyiğit, CLK şirketinin ekim dönemi 124 TL'lik elektrik faturasına otomatik ödeme talimat sisteminden kaynaklanan hata nedeniyle 2 kez ödedi. Elektriğinin kesilmesinden korkarak ödeme tarihinin son gününde elden faturasını ödeyen Başyiğit, otomatik ödeme talimatının da aynı gün ödeme işlemi gerçekleştirdiğini öğrendi. Bir faturayı iki kez ödediği için CLK veznelerine başvuran Abdullah Başyiğit, fazladan ödenen paranın 15 gün sonra iade edileceği bilgisi verilince deliye döndü. Başyiğit, "CLK elektrik faturalarını 1 gün geciktirince hemen elektriğimizi kesmeye geliyor. Hiç acımıyorlar, gözümüzün yaşına bakmıyorlar. Şimdi benim param CLK'nın kasasında. Fazladan fatura ödedim, paramı geri istiyorum' diyorum verdikleri cevap enteresan. 15 gün sonra banka hesabıma yatırılacakmış. Alacak toplamaya geldi mi özel sektör hızı, özel şirket. Vatandaşa para ödemeye geldi mi devlet dairesi gibi hareket ediyorlar. Dilekçe yazacakmışım, 15 gün sonra para gönderilecekmiş. Ben paramın CLK kasasında 1 gün fazla kalmasını istemiyorum. Çünkü onlar 1 gün gecikmeyi kabullenmiyorlar" dedi.

Abdullah Başyiğit'in avukatı Ercan Çimenkaya da CLK'nın fazladan ödenen parayı 15 gün kasasında tutamayacağını söyledi. Paranın hemen vatandaşa ödenmesi gerektiğini belirten Çimenkaya, bu durumda yargıya başvurulabileceğini bildirdi.

Bu haber 1559 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...