Yüzbinlerce lale dikiliyor

25 Kasım 2014 19:21

Isparta Belediyesi sonbaharın bitmesi ve kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde bahar aylarının müjdecisi olan lale, sümbül ve nergisten oluşan 477 bin adet süs bitkisini toprakla buluşturma çalışmalarına başladı.

Her yıl kış aylarına yaklaşılan günlerde gerek ağaç fidanı dikme çalışmalarını sürdüren, diğer taraftan da bahar aylarının adeta müjdecisi konumunda bulunan süs bitkilerinin dikilmesi amacıyla Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri hummalı bir çalışma başlattı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışmalarına hız verdi. Çalışmalar kapsamında kış sezonunun yaklaşması, sulama, çim biçme işlerinin sonlandırılmasıyla birlikte kışa hazırlık amacıyla parkların, refüjlerin ve şehir içinde bulunan çalı ve ağaçların budaması, parkların temizliği çalışmaları başlatıldı. Bir yandan temizlik çalışmaları devam ederken diğer taraftan da yeni yeşil alanların oluşturulması ve mevcut yeşil alanlara otomatik sulama tesisatı döşenmesi çalışmaları da devam ediyor. Çalışmalara Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yanı sıra Temizlik İşleri Müdürlüğü de destek veriyor.

Bunun yanı sıra baharın müjdecisi olan lale, sümbül ve nergis soğanlarının dikim çalışmalarına da başlandı. Bu kapsamda bu sezon 377 bin adet lale, 30 bin adet sümbül ve 70 bin adet nergis olmak üzere toplam 477 bin adet süs bitkisi toprakla buluşuyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü kış döneminde ağaç dikimi için de planlamalarını yaparak, hazırladığı program dahilinde ağaç dikim çalışmalarına başlayacak.

 

 

 

Bu haber 865 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...