En iyi tez ödülleri sahiplerini buldu

25 Kasım 2014 19:32

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından Yüksek Lisans ve Doktora tezlerinden üstün başarılı olanların ödüllendirilmesi amacıyla “Sosyal Bilimler Enstitüsü En İyi Tezini Arıyor” başlığı altında düzenlenen yarışmanın ödül töreni yapıldı.

Orman Fakültesi Çatı Amfi’de gerçekleştirilen “2012 Tez Ödül Töreni”nde, “En İyi Doktora Tezi” ile “En İyi Yüksek Lisans Tezi” ödülleri sahiplerine verildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Belma Keklik lisansüstü tez ve öğrenci sayıları hakkında bilgiler vererek bu tür yarışmaların ve ödül törenlerinin tezlerdeki kaliteyi artırmak adına yapıldığına dikkat çekti. Yabancı uyruklu öğrencilerden gelen rağbetin de arttığını dile getiren Keklik, “2012 yılı itibarıyla Enstitümüzce 30 doktora, 130 yüksek lisans tezi tamamlanmıştır öğrenci sayımız ise yaklaşık 5000’e ulaşmıştır.” dedi.

Bu ödüllerin Sosyal Bilimler Enstitüsü için gurur verici olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi ise çevremizdeki olup bitenlerin kavranması noktasında sosyal bilimcilere çok iş düştüğünü ifade ederek “Felsefede, sanatta ve düşünce dünyasında güçlü tezler ortaya koymamız gerekiyor. Bunun için düşünmeli ve tartışmalıyız. Belli bir kaliteye ulaşmanın yollarından biri de yabancı uyruklu öğrencilerden geçiyor. Gün geçtikçe yabancı uyruklu öğrencimiz artıyor. Bu başarı için Sosyal Bilimler Enstitüsünü kutluyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen törende “2012 Yılı En İyi Tez Ödülü” sahiplerine verildi.

ÖDÜL ALAN TEZLER:

SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Yavuz danışmanlığında Dilek Göze Kaya’nın “Telekomünikasyon Sektöründe Kamu Yatırımları ile Ekonomik Büyüme Arasındaki İlişkinin Analizi: 1985–2008 Dönemi Türkiye Üzerine Bir Çalışma” konulu doktora tezi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Erdem danışmanlığında Rukiye Çelik’in “Zor Hasta Olgusu ve Isparta İl Merkezindeki Hastaneler Üzerine Bir Çalışma” konulu yüksek lisans tezi.

Ödül töreni bir kokteyl ile son buldu.

 

Bu haber 1122 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...