“Öğretmenler Günü Kutlu Olsun”

25 Kasım 2014 19:36

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Balaban’ın mesajı şöyle: “"Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet henüz millet namını almak yeteneğini elde edememiştir." (M. Kemal ATATÜRK)

Bu gün Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu M. Kemal Atatürk'ün Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği gündür. Bundan dolayı her yıl "Öğretmenler Günü" olarak kutlanmaktadır.

Ne yazık ki bu yıl da öğretmenler, bu günü mutlu bir şekilde kutlayamamaktadır.

Milli Eğitimde kadrolaşma, adam kayırma, itibarsızlaştırma almış başını gitmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı bu yönetim şekliyle sınıfta kalmıştır.

Milli Eğitimin tek sorunu kadrolaşma da değildir. Türkiye’deki ekonomik şartlar artık öylesine ağırlaşmaktadır ki, ücretlere yapılan zamlar çok yetersiz kalmakta, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise bunu sadece seyretmekle yetinmektedir.

Öyle ki öğretmenler AB ülkelerinde mesleklerini yapmak isteyecek noktaya gelmişlerdir. Tefeciye borçlu bir öğretmen profili oluşmuştur. Öğretmenlerin okullarında yaşadığı sorunlar görmezden gelinmekte, öğretmenler can güvenliklerine yönelik derin kaygılar yaşamaktadır. Hele hele öğretmenlerin giderek itibarlarının azalması, öğretmenlerin pasifleştirilmesi, öğretmenlik mesleğinin un ufak edilmesi son derece tehlikelidir. Hal böyleyken Nabi Avcı, olumsuz uygulamalarının neticesi olarak öğretmenler nazarında başarısız bir Milli Eğitim Bakanı olarak addedilmektedir.

Biz eğitimciler; herkesi kucaklayan, öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının dertleriyle dertlenen, onların sıkıntılarına çözüm bulan, hakkaniyete, adalete uygun bir yapıyı tesis eden, hukuka saygılı bir Bakanlık anlayışına hasretiz.

Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, Başöğretmenimiz Atatürk’ü minnet ve rahmetle anıyoruz”.

Bu haber 850 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...