Sarıkamış Şehitleri anıldı

25 Kasım 2014 19:37

Konya’da bulunan   Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından 27’ncisinin tertip edildiği konferanslar serisinin  bu ay  22 Kasım  2014 Cumartesi akşamı  yapıldı.Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi Eğitim Salonunda düzenlenen geceye  Ispartalı hemşehrilerimiz  katıldı.

Toplantı öncesinde konuşan Dernek Başkanı Ramazan Alan; “Değerli Hemşehrilerim, Türk insanı canından daha aziz bildiği vatan için canını vermekten hiçbir zaman çekinmemiştir.Türk tarihi savaşlarla ve zaferlerle doludur.Bu savaşlar neticesinde bu topraklara çok şehit vermişiz. Sarıkamış harekatıda bunlardan biri ama farklı vatan uğruna savaşmadan dondurucu soğuya teslim olarak hakka yürüyenlerin destanıdır sarıkamış. Mezarları karlı dağlar olan bu şehitlerimizi anmak görevimiz olup asla unutmamalıyız,Dualarımızı eksik etmeyeceğimiz bu şehitlerimizi anarak atalarımızın bu vatan için ne bedeller ödediğini çocuklarımıza,torunlarımıza anlatmalı ve öğretmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimizi anıyor aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.Ruhları şad mekanları cennet olsun.” dedi.

Dernek Başkanının  Konuşmasının akabinde  Araştırmacı yazar  Bahri Kılınçel  tarafından Şahadetlerinin 100.yılında Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliği kapsamında “Sarıkamış Karlar Altında”  konulu konferans  verildi. Konferansta  -26 ve -40 dereceye kadar olan dondurucu soğukta bir gecede 30.000 ne yakın askerimizin donarak şehit olduklarını,Sarıkamış harekatından önce ve sonrasında ülkemiz ve çevrede oluşan gelişmeler ve değişimler anlatıldı.Konferansın akabinde  karşılıklı sorulu cevaplı  gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren program sonunda dernek başkanı Ramazan Alan   Bahri KILINÇEL’e  Teşekkür plaketi vererek,konuşmacı olarak katılımlarından , hemşehrilerimize    gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. 

 

Bu haber 825 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...