“Öğretmenlik artık seçilen bir meslek değil”

25 Kasım 2014 19:44

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Türkiye Cumhuriyeti’nde AKP iktidara gelene kadar atanamayan öğretmen diye bir sorun olmadığını ileri sürerek, “İlk kez her yıl öğretmen açığı olmasına rağmen atanamayan öğretmenler krizi çıkıyor. Öğretmenlikten insanları soğutuyorlar. Öğretmenlik artık seçilmeyen meslek grubu haline geldi” dedi.

CHP İl Teşkilatı 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla partide bir program düzenledi. Programa çok sayıda öğretmenler katılırken CHP İl Başkanı Vedat Şenol, öğretmenlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Türkiye’deki tüm okulların İmam Hatip’e dönüştürülmek istendiğini ileri süren Şenol, “Bugün şurası, burası İmam Hatip oluyor değil Türkiye’deki tüm eğitim kurumları bir imam hatip kurumuna getirildi. Bir diktatör başa geldi ben yaptım oldu dedi. Devletin tüm organları bu diktatörün emirlerini yerine getirdi. Bunun sıkıntısını bizim çocuklarımız çekecek. Bu sıkıntılarda mücadele verecek olan bizim çocuklarımız.

“EĞİTİM BİR-SEN’DEN OLMAYAN İDARECİ OLAMIYOR”

Türkiye Cumhuriyeti’nde AKP iktidara gelene kadar atanamayan öğretmen diye bir sorun yoktu. İlk kez her yıl öğretmen açığı olmasına rağmen atanamayan öğretmenler krizi çıkıyor. Öğretmenlikten insanları soğutuyorlar. Öğretmenlik artık seçilmeyen meslek grubu haline geliyor. Norm kadroları diye hikâyeler uydurarak kadro vermiyorlar. Eşlerinden uzak neresi çıkarsa diye gitme durumuna getiriyorlar. Okullarda ve milli eğitimde Eğitim Bir Sen’den olmayanlar idareci olamıyor. Cumhuriyetin eğitim kadrolarının tümü AKP’ye hizmet eder konuma geldi. Ya hizmet edeceksin ya da yönetici olamayacaksın. Bu büyük bir tehlikedir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz kurumlarda nasıl bir nesil yetiştirileceği bilinememekte.

Partimizin iktidar mücadelesinde biz öğretmenlerimizin de desteğini istiyoruz” diye konuştu.

ÇİÇEK VERİLDİ PASTA KESİLDİ

Program sonrası katılan öğretmenlere tek tek çiçek verildi ve pasta kesildi. Programa katılan öğretmenler bir süre kendi arasında sohbet etti.

 

Bu haber 815 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...