Davraz’da plan değişiyor

25 Kasım 2014 19:46

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Davraz Kayak Merkezi’nin planının değişeceğini ve şu anda Bakanlık onayında olduğunu bildirdi. Ayrıca Kılıç, Davraz’da statü değişikliğine gidilmesi halinde 5. Bölge teşviklerinden faydalanabileceklerini söyledi. 

Yaklaşan kış sezonu öncesi Davraz Kayak Merkezi için önemli bir karar imza aşamasında bekliyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, bölgenin parlayan yıldızı haline gelen Davraz Kayak Merkezi’nin planında değişiklik yapılacağına dikkat çekti. Özellikle pist alanlarını, otel bölgelerini ve yeni yatırım alanlarının belirleneceği plan Davraz’ın gelişimi için büyük önem arz ediyor. Planla birlikte Davraz’ın cazibe merkezi haline geleceğini ve şu anda Bakanlık onayında olduğunu bildiren Kılıç, “Davraz Kayak Merkezi’nde gerek yatırımcıların yatırımlarını artırmak gerekse Kayak Merkezi’nde yaklaşık 2 milyon 750 m2’lik alan da imar planları içerisine dahil edilerek turistik alanlar daha da genişletiliyor. Davraz Kayak Merkezi’nde spor ve kamp alanları da yeni imar planı içerisinde ele alındı. Kayak merkezinde imar planları bittikten sonra orada kayak severlerin ihtiyaçlarına uygun konaklama tesislerinin yanı sıra, mekanik tesisler, kafeteryalar, tuvalet, mescit ve cami ile kapalı spor alanları ve ticari ünitelerin yapılması mümkün hale getirilecek” dedi.

“5 AYLIK SEZONU 8-10 AYA YAYMA HEDEFİMİZ VAR”

Öte yandan yeni planla birlikte 3 ay kış ve 2 ay da futbol turizmine hizmet eden Davraz’da süreyi uzatma hedeflerinin bulunduğunu açıklayan Kılıç, “Kışın kayakçılara hitap eden Davraz’ın yaz aylarında da spor takımlarına hitap edebilmesi için de yeni spor alanları, kamp alanları yeni imar planları içerisinde ele alındı. Özel ve kamu yatırımları ile Davraz Kayak Merkezi’nde turizmi daha da çeşitlendirerek yaygınlaştırmak istiyoruz.  Şuanda 3 ay kış 2 ayda futbol turizmine hizmet ediyoruz. Bunu en azından 8-10 aya yayma noktasında hedeflerimiz var. Yeni imar planlarındaki arazilerin kullanımları ve imar planındaki revizelerle buralar daha cazip hale gelebilecektir” diye konuştu.

“STATÜSÜNÜ DEĞİŞTİRİRSEK 5. BÖLGE TEŞVİKLERİNDEN FAYDALANACAĞIZ”

Diğer taraftan şuanda turizm merkezi statüsünde olan Davraz Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin, Bakanlığa yapılacak bir teklif ile Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi statüsüne kavuşturulması halinde 2 nolu teşvik bölgesinde olan Isparta’nın, 5’inci bölge teşvik haklarına sahip olacağını bildiren Kılıç, “Davraz’ın bu haklara sahip olması için bakanlığa statü değişiklik teklifinde bulunacağız” şeklinde konuştu.

“YENİ BİR MEKANİK TESİS YAPILIYOR”

Son olarak Davraz’da özellikle hafta sonları yığılmaların önüne geçmek için yeni bir mekanik tesisinin yapımına başlanacağını müjdeleyen Kılıç, “Kayak sezonunda hafta sonlarında yığılmalar meydana geliyor. Bu yığılmaları azaltmak için yeni bir mekanik tesisi yapmak için Bakanlığımızdan 2012 ve 2013’et toplam 4,5 milyon TL ödenek aldık. 1650 rakımdaki otellerin bulunduğu alandan yaklaşık2100 metrerakımında T-Bar’ın bulunduğu yakın mesafede 4 kişilikli yeni bir mekanik tesisi yapılmasını hedefliyoruz. Bu tesisin yapılması önceliklerimiz arasında” dedi.

 

 

Bu haber 982 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...