“Bize büyük görevler düşüyor”

25 Kasım 2014 19:51

24 Kasım Öğretmenler Günü programına katılan Vali Vahdettin Özkan, “Ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması ve çocuklarımızın ailelerinin emeklerinin ve umutlarının boşa çıkmaması için siz değerli öğretmenlerimize öğrencilerin yetiştirilmesinde son derece önemli görevler düşmektedir” dedi.

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla dün ilimizde bir dizi etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan etkinliklere  MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve diğer protokol üyeleri ile birlikte, Vali Yardımcıları, Milli Eğitim Müdürü İlyas Can ve Daire Müdürleri ve Sivil Toplum Örgütü Başkan ve Temsilcileri ile Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu ve 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylendi.

TÖREN KÜLTÜR SİNEMASINDA DEVAM ETTİ

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Kültür Sarayında gerçekleştirilen programa geçildi. Buradaki törene; Milletvekili Korkmaz, Vali Vahdettin Özkan ile birlikte Milli Eğitim Müdürü İlyas Can ve Okul Müdürleri ile öğrenciler katıldı. Şiirlerin okunmasıyla başlayan törende Emekli Öğretmenler adına bir emekli öğretmen ve görevdeki Öğretmenler adına görev başında olan bir öğretmen konuşmalarını yaptılar.

“BİZE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’da eğitimde öğretmenlerin önemine değindi. Müdür Can’ın konuşmasının ardından kürsüye Vali Vahdettin Özkan geldi. Vali Özkan da “Ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması ve çocuklarımızın ailelerinin emeklerinin ve umutlarının boşa çıkmaması için siz değerli öğretmenlerimize öğrencilerin yetiştirilmesinde son derece önemli görevler düşmektedir. Bu gayreti de sarf ettiğinize, sarf edeceğinize inancım tamdır. Öğrencilerimizin keşifler yapan, buluşlar yapan öğrenciler yetiştirmek gerekiyor. İşte böyle bir durumda asıl onur payı öğretmenlerimizin olacaktır. Ben, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Törende daha sonra; Öğretmenlik mesleğinden emekli olan öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgeleri’ Vali Vahdettin Özkan tarafından verildi ve ardından aydınlık yarınlara ışık tutacak olan ve göreve yeni başlayan 6 Öğretmen yemin etti. Tören; kutlama mesajlarının okunmasının ardından Öğretmenlerden oluşan Türk Halk Müziği Korosunun söylediği türküler ile sona erdi. 

Bu haber 929 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...