Rektör İbicioğlu, Eğitim Fakültesi Akademisyenleriyle Buluştu

27 Kasım 2014 13:26

Eğitim Fakültesi Akademik Kurulu ve 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması yapıldı. Eğitim Fakültesi konferans salonunda yapılan kurula, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talip Türcan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Seydi ve akademisyenler katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını fakülte öğrenci temsilcisi Seher Ergen, öğretmenler günü mesajıyla yaptı.

Ardından söz alan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Seydi, akademik kurulun öğretmenler günü ile aynı günde yapılmasının anlamlı olduğunu belirtti. Eğitim Fakültesi’nin henüz yeni olmasına rağmen özellikle proje alanında önemli başarılar elde ettiğini de vurgulayan Seydi, “Eğitime yapılan yatırım hemen meyvesini vermez ama katma değeri çok yüksek bir yatırımdır. Netice ise çok değerlidir.” dedi.

Yabancı öğrencilerin önemine de değinen Seydi, bu konuda SDÜ’yü cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini ve her geçen gün ciddi mesafe kat ettiklerini belirterek konuşmasını bitirdi. 

Son olarak konuşmasını yapan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise; Eğitim Fakültelerinin; bir ülkenin geleceğine yön veren öğretmenlerimizin yetiştiği yerler olması itibariyle çok önemli olduğuna dikkat çekti. SDÜ Eğitim Fakültesi’nin artık gündem belirlemeye başladığının altını çizen Rektör İbicioğlu ”Girişimci ve İnovatif bir Üniversiteye yakışan da budur.” dedi.

Yönetim olarak, hızlı bir gelişme gösteren Eğitim Fakültesine daima gereken önemi verdiklerini belirten İbicioğlu; SDÜ Eğitim Fakültesi’nin, prestiji yüksek ve hak ettiği gibi marka bir fakülte olması için yeni fakülte binası yapacaklarının da müjdesini verdi.

Program, Fakülte Temsilcilerinin Üniversitemiz Rektör, Rektör yardımcıları ve Fakülte Dekanına çiçek takdimi ve Öğretmenler Günü kokteyli ile son buldu.

 

Bu haber 875 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...