MARİM’de çiftçi eğitimleri devam ediyor

27 Kasım 2014 13:30

Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’ne Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen çiftçilere yönelik Meyvecilik konulu eğitimler devam ediyor. Araştırma faaliyetlerinin yanında eğitim faaliyetlerine de oldukça önem veren ve adeta bir eğitim kurumu gibi çalışan MARİM, Artvin - Kars ve Mersin illerinden gelen yaklaşık 90 çiftçiye eğitim verdi. Mersin ili Erdemli ilçesi Ziraat Odası ve Artvin - Kars illeri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin talepleri doğrultusunda gerçekleşen eğitimlerde Ilıman iklim meyve yetiştiriciliği konularında uygulamalı ve teorik bilgiler MARİM konu uzmanları tarafından verildi.

MARİM Müdürü İsa EREN yaptığı açıklamada; meyve yetiştiriciliği konusunda Türkiye’ nin değişik bölgelerinden kendilerine eğitim talepleri geldiğini, bu talepleri imkanlar ölçüsünde karşılamaya çalıştıklarını bildirdi. Bu tür eğitimlerin Kurumda yapılan çalışmaların ve meyvecilikte son teknolojilerin direk çiftçilere aktarılması açısından oldukça önemli olduğunu belirten EREN, önümüzdeki dönemde de bu tür eğitimlere devam edeceklerini bildirdi.

Eğitimlere katılan çiftçiler, eğitimlerin oldukça faydalı olduğunu ve kendilerine gösterilen yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler.

 

Bu haber 854 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...