Amaç; çocukların polisle bağını güçlendirmek

27 Kasım 2014 13:31

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, “ONLARA GELECEKLERİNİ HEDİYE ET” isimli ÇOGEP projesi kapsamında anaokullarında öğrenim gören çocuklarımızın Polislik mesleğine bakış açılarını olumlu yönde şekillendirecek,  polisle olan bağlarını güçlendirerek polisi kendilerine yakın görebilmeleri için hazırlanan "Polis-CAN" "Polis-CANAN" karakterli maskotlar yaptırıldı.

Bu kapsamda ilk olarak dün saat 10.00 da Hediye Un İlkokulu anasınıfında “Polis Can” ve “Polis Canan” karakterli maskotlar ile çeşitli polis branşları kıyafetleri ve Polis temalı anahtarlıklar çocuklara hediye edildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “İl merkezinde 65 anaokulu ve bu okullarda yaklaşık 3393 öğrenci bulunmaktadır. Okulların ana sınıfları TDP personelince ziyaret edilecek, Çocukların zihninde polis, suç ve suçtan korunma kavramlarına ilişkin doğru bilgilerin yerleşmesi çocuğun ileri ki yaşlarında polisi ve devleti doğru algılamasına etki edecektir.

Faaliyete katılan çocukların polisle bağının güçlendirilmesi, polisi kendisine yakın görebilmesi amacıyla çocuklara dağıtılmak üzere Farklı polis branşları kıyafetleri ve Polis temalı anahtarlık,  hediye edilecektir. Ayrıca bu ziyaretlerde çocuklarımıza şehir hayatının özellikleri, şehir hayatında uyulması gereken kurallar, bireysel haklar, başkalarının haklarına saygı gösterilmesinin önemi gibi kavramlar üzerinden birlikte yaşama kültürü oyunlar eşliğinde anlatılacaktır.

Bu faaliyette  3393 çocuğun tamamına ulaşılması hedeflenmektedir” denildi.

Bu haber 804 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...