“Sağlıklı Beslenme Ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü” Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü ile devam etti

27 Kasım 2014 17:51

Halk Sağlığı Müdürlüğü, “ Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” kapsamında, her hafta sonu belirlenen kamu kurumları ile Sağlıklı Beslenme Ve Hareketli Yaşam Yürüyüşlerine devam ediyor. Halk Sağlığı Müdürlüğü bu kez Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personelinin katılımı ile Atatürk Stadyumu’nda yürüyüş gerçekleştirdi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, konu ile ilgili açıklamasında; “2014 yılı Bakanlığımız tarafından “ Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edilmiştir. Toplumumuzda fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak ve sağlıklı hayata teşvik etmek amacıyla bakanlığımızın belirlediği aktivite programı kapsamında her hafta sonu belirlenen kamu kurumları ile yürüyüş yapılmaktadır. Bu hafta 16 Kasım 2014 Pazar günü Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve halkın katılımı ile Atatürk Stadyumu’nda yürüyüş yapılmıştır.

Yürümek, yorulmadan egzersiz yapmanın en ucuz ve en kolay olanıdır. Düzenli yürüyüş, size yalnız kilo kontrolü olarak değil, kalp ve beyin koruma, belleği güçlendirme, kas ve kemikleri destekleyerek dengeyi iyileştirme, daha kaliteli ve dinlendirici bir uyku, stresi azaltma, depresyonu önleme gibi avantajlar sağlar.

Düzenli fiziksel aktivite, çocukların ve gençlerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi, istenmeyen alışkanlıklardan korunması, sosyalleşmesi ve yetişkinlik döneminde karşılaşabileceği çeşitli kronik hastalıkların oluşumunun engellenmesinin yanında; bu hastalıkların tedavisi ve tedavinin desteklenmesinde, çocuk ve ergenlerin benlik saygılarının, bilişsel performansları ve akademik başarılarının yükselmesinde, sosyal uyum sağlaması ve sosyal çevresinde kabul görme oranının artmasında, bir başka deyişle tüm hayat boyunca yaşam kalitesinin artırılmasında ve yaşlandıklarında aktif bir yaşlılık dönemi geçirmelerinin sağlanmasında önemli farklar yaratabilmektedir. Anne-babalar çocuklarını fiziksel aktiviteye yönlendirirken aktivitenin düzenli olmasına, devamlı olmasına ve uygun yoğunluk ve sürede gerçekleşmesine dikkat etmelidir. Böylece fiziksel aktivitenin sağlık üzerindeki olumlu etkileri arttırılmış ve kalıcı hâle getirilmiş olur.

Fiziksel aktivite seçiminde; sağlık durumu, yaş, fiziksel çevre, fiziksel uygunluk, vücut ağırlığı, isteklilik, gönüllülük, ulaşılabilirlik, eğlenceli olması, kişinin gereksinimlerine göre planlanmış olması her ortam ve zamanda kolaylıkla uygulanabilir ve pratik olması, devamlılığa uygun olması ve ekonomik durum gibi etkenler göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca özel durumu olan çocuk ve yetişkinler (diyabet, epilepsi, astım v.b.) konusunda aile, çocuk, okulda öğretmen ve aktiviteye katıldığı yerdeki eğitmen bilgilendirilmeli, duruma uygun aktivite seçimi yapılmalıdır.

Sağlıklı toplum için temel koşul, sağlıklı bireylerdir. Sağlıklı birey için de sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite vazgeçilmezdir. Sağlıklı ve huzurlu günler dileğiyle..” dedi.

 

 

 

 

Bu haber 979 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...