Güzel Sanatlar Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

27 Kasım 2014 17:53

Güzel Sanatlar Fakültesi(GSF) 2014-2015 Akademik Kurul Toplantısı yapıldı. GSF Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Talip Türcan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Şaban Sitembölükbaşı ve akademisyenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şaban Sitembölükbaşı yaptı. Güzel Sanatlar Fakültesi olarak en önemli faaliyetlerinin eğitim-öğretim olduğuna dikkat çeken Sitembölükbaşı: "Biz çağdaş, özgür, bilim dünyasına saygılı, teknolojiye hakim, ulusal ve uluslararası düzeyde yarışabilen, sanat ve yaratıcılığın temel ilkeleriyle hareket eden ve düşünce özgürlüğünü benimsemiş fertler yetiştirmeye gayret ediyoruz." dedi. Fakülteyle ilgili genel bir bilgilendirme sunumu yapan Sitembölükbaşı, değer ve proje üreten fakülte olma yolunda önemli ve somut adımlar attıklarının da altını çizdi.

Sözlerine 2014-2015 Akademik Yılı'nın hayırlı olması dileğiyle başlayan Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, makineleşmenin hüküm sürdüğü bir dünyada insan hayatının sanat ve estetikle  anlam bulduğunu ve bu doğrultuda güzel sanatlar fakültelerinin önemli olduğuna dikkat çekti. Rektör İbicioğlu; her anlamda öncü, rüştünü ispatlamış ve ispatlamaya da devam eden Süleyman Demirel Üniversitesinin, Güzel Sanatlar Fakültesinin de sanatını özgürce ifâ edebilen, yaratıcılığını rahatça ortaya koyabilen bir fakülte haline gelebilmesi için büyük çabalar sarfettiklerini sözlerine ekledi.

Güzel Sanatlar Fakültesinden beklentilerinin büyük olduğunu söyleyen İbicioğlu: " Sizler bize projelerle gelin bizler de size her türlü desteği verelim. Bilim ve teknikte olduğu gibi sanatta da sizleri sınırsızlıklarla buluşturmak istiyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

Program, fakülte öğretim üyelerine biniş giydirme merasimi ile son buldu.

 

Bu haber 1016 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...