Artık üretici ‘’Ürünümü nereye satacağım?’’ diye düşünmeyecek

27 Kasım 2014 18:03

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, özellikle elma üreticilerini yakından ilgilendiren sözleşmeli üretim modeli üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Şölen bu model sayesinde çiftçinin henüz üretmediği ürünü tüccarla sözleşme yaparak ürünün satışını yapacağını açıkladı.

İlimizde tarımsal alanda üretim yapanları ilgilendiren devrim niteliğinde bir model hayata geçirilmek üzere. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, tarımsal ürünlerde sözleşmeli üretim modeli üzerinde çalıştıklarını ve bu modelle birlikte çitçinin ürettiği ürünlerin pazarlama ve satış kaygısı yaşamayacağını açıkladı.

‘‘ÇİFTÇİ ARTIK DÜŞÜNMEYECEK’’

Üzerinde durdukları bu model ile çiftçinin henüz üretmediği ürünü tüccarla sözleşme yaparak ürünün satışını yapmış olacağını belirten Şölen, ‘’Ürünün hasat sezonu geldiğinde ‘Ben elimdeki mamulü nereye satarım ya da satabilir miyim?’ düşüncesini ortadan kaldıran bir sistem. Bilindiği üzere Isparta, Türkiye’nin ender tarım şehirlerinden biri. Bu model özellikle ilimizi yakından ilgilendiriyor. Çünkü buradaki çoğu vatandaş geçimini tarımdan sağlıyor’’ dedi.

EN ÇOK ELMA ÜRETİCİLERİNİ İLGİLENDİRİYOR

Öte yandan sözleşmeli üretim modeli özellikle ilimizde elma üreticilerini yakından ilgilendiriyor. Çünkü hemen hemen her elma sezonunda elma üreticilerinin bazı tüccarlar tarafından kandırıldığı yönünde haberler çıkıyor. Son olarak henüz geride bıraktığımız elma sezonunda bir üretici elmasını bir tüccara kaptırdığını iddia etmiş ve yüz binlerce lira zarar ettiğini açıklamıştı. Bu model aynı zamanda ürünü n satışını garanti altına aldığı gibi bu tür kandırılma olaylarının da önüne geçmesi bekleniyor.

 

Bu haber 1027 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...