Rektör İbicioğlu’ndan Teknoloji Fakültesine İki İyi Haber

28 Kasım 2014 18:11

Teknoloji Fakültesi 2014-2015 Akademik Kurul toplantısı yapıldı. Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen kurula, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek, Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Yakut ve akademisyenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Osman İpek yaptı. Fakülte ile ilgili detaylı bir tanıtım ve bilgilendirme sunumu yapan İpek, mezunların istihdam sorununu sıfıra indirecek olan “İş Yeri Eğitimi” programını uyguladıklarını ve bu sayede yüzlerce öğrencinin iş sahibi olduğuna dikkat çekti. İpek, her fırsatta kendilerini destekleyen Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Bilimsel gelişmelerin yeni toplum modelleri oluşturduğunu belirten Rektör Prof Dr. Hasan İbicioğlu, teknolojik gelişmelerin ve internetin “bilişim toplumunu” oluşturduğunu aktardı. Dünyadaki gelişmelerle eş güdümlü olarak proje odaklı bir üniversite hâline geldiklerini belirten Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Teknoloji Fakültesinde geliştirilen projelerin geleceğe yön vereceğinden hiç şüphem yok. Ben inanıyorum ki geleceğin Türkiye’sinde Süleyman Demirel Üniversitesinin ortaya koyduğu projeler hayat bulacaktır. Çünkü üç yıldır yaptığımız “Bilim ve Bahar Şenlikleri”nde elde ettiğimiz başarılarla bunu ispatladık. Yapılan projelere kaynak aktarımı konusunda üniversiteyle iş dünyasını bir araya getirdik ve sponsor olanaklarını genişlettik.” dedi.

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı döneminde teknoloji fakültelerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirten Prof. Dr. İbicioğlu çok yakında hizmete girecek olan, teknoloji fakültelerinin de rahatça faydalanabileceği, tam donanımlı “Mükemmeliyet Merkezi”nin açılışının ve yeni Teknoloji Fakültesi binasının yapılacağının  müjdesini verdi.

Bu haber 934 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...