SDÜ Personeline “Yangın Söndürme Eğitimi”

28 Kasım 2014 18:12

Süleyman Demirel Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı ile Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından SDÜ personeline “Yangın Söndürme Eğitimi” verildi.

Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimde ilk olarak söz alan SDÜ personeli Niyazi Budak, acil durum ekibi olarak yangından korunma, yangının söndürülmesi, can ve mal kurtarma, ilk yardım faaliyetleri, itfaiye ile işbirliği ve organizasyon sağlanması konularında tüm ilçeler ve merkez olmak üzere tüm yüksekokullarda incelemelerde bulunduklarını ifade etti.

Yangın ve deprem gibi doğal afetlerin tatbikatının önemli olduğunu dile getiren Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Demirağ da faydalı olacağına inandığı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmasına Atatürk’ün “Felaket başa gelmeden evvel önleyici tedbirler düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin faydası yoktur” sözüyle başlayan İtfaiye Amiri Mustafa Balcı, yangın, yangın esnasında yapılması gerekenler ve yangın materyalleri ile ilgili bilgiler verdi.

Daha sonra katılımcılara uygulamalı yangın tatbikatı sunuldu.

 

Bu haber 798 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...