“Çinli’lerle ortak yatırım gerçekleşiyor”

18 Ekim 2012 18:27

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çin’de yaptığı ziyaretlerin son derece verimli geçtiğini belirterek; “Orada imzaladığımız sözleşme çerçevesinde şehrimize yapacağımız enerji fabrikasındaki otomobiller İstanbul’a kadar gidecek” dedi 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçtiğimiz hafta gittiği Çin temasları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Günaydın; “Bilindiği gibi Belediyemiz  ile Çin'in Hebei Eyaleti Xingtai Belediyesi ortaklığıyla ilimize elektrikli araçlar için lityum pil üretimi yapılacak fabrika kuracağız. Geçen hafta bu konuda Belediye Başkan Yardımcımız Aydın Şanlıtürk, Belediye Meclis üyesi Salih Serçe ve eşimle birlikte Çin’e gittim ve 9 günlük bir çalışma yaptık orada. Bu çalışmalar son derece yararlı geçti.

İnşaallah ilimize çok büyük bir yatırım yapacağız. Araçların enerjisini üretecek olan bu fabrika ülkemizde tek olacak diyebilirim. Orada Çinlilerle ortaklık sözleşmesi imzaladık. Bunun dışında güneş panelleri üretimi konusunda da görüşmelerde bulunduk. 2 fabrika birden yapacağız Isparta’ya. Bu otomobil enerjisi üretecek fabrikamızda üretilen enerji ile araçlar İstanbul’a kadar gidecek. Öyle şuraya kadar gidip kalmayacak. Bilindiği gibi bunun bir benzeri İstanbul’da var ve oradaki enerji aracı70 km. götürebiliyor. Bizimki İstanbul’a kadar götürecek. Bu ikinci söylediğim konu için güneş tarlaları oluşturacağız. Buralara güneş panelleri kurulacak” dedi.

Bilindiği gibi; Isparta Belediyesi ve Çin'in Hebei Eyaleti Xingtai Belediyesi ortaklığıyla Isparta- Eğirdir Karayolu üzerinde elektrikli araçlar için lityum pil üretimi yapılacak pil fabrikası kurulacak. Belediye Başkanı Mhp'li Yusuf Ziya Günaydın, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Çin'in Xingtai Belediyesi yönetimiyle sağlanan ikili ilişkiler kapsamında Isparta'ya 'lityum pil fabrikası' kuracaklarını söylemiş ve bu amaçla Isparta Gül Limited Şirketi'ni kurduklarını belirterek, yüzde 51'i Isparta Belediyesi'ne ait şirketin yüzde 49 hissesinin ise Çinli ortaklara ait olacağını açıklamıştı.

 

 

Bu haber 819 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...