“İl Başkanımız onlara okkalı bir cevap verdi!”

2 Aralık 2014 18:35

AK Parti Milletvekili Recep Özel, SDÜ yönetiminin kampus içine yurt+AVM yapma ısrarına yeni bir karşılık verdi. Özel, “İşinize geldi mi Recep Tayyip Erdoğan’ın adını kullanmaktan, onun çizgisini kullanmaktan geri durmayacaksınız sonra arkadan başka işler çevireceksiniz. Böyle bir şey yok” dedi.

SDÜ Yönetiminin kampus içerisine yurt+AVM yapmak istemesi ve bu konuda ilimizdeki yerel yöneticileri sıkıştırarak mahkemeye vermesi yine AK Parti Milletvekili Recep Özel’in gündeminde. SDÜ, yurt+AVM projesini hayata geçirmek istemiş ancak esnafların durumdan rahatsız olmasından dolayı Belediye bu duruma karşı olduğunu açıklayarak üst kullanım hakkını vermemişti. Durum üzerine SDÜ yönetim “Yurt yapımına karşı çıkmak, üniversitenin bu tür taleplerine karşı durmak aynı zamanda devlet politikasıyla, Cumhurbaşkanımızın politikasıyla çelişmek anlamına geliyor. Burada ülkemizi sıkıntıya sokan bir politik durum varsa biz bir kamu kurumu ve devlet üniversitesi olarak buna kayıtsız kalamayız. Şuanda Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz bir şey söylüyorsa biz devlet politikası olarak ortaya konulmuş olan politika dışında başka türlü davranabilir miyiz?” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

“BİZ CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖZÜNÜ

ONLARDAN DAHA İYİ TAKİP EDİYORUZ”

AK Parti Milletvekili Recep Özel, konuyu Rektör Hasan İbicioğlu ile konuştuğunu ve süreci iyi yönetemediklerini söylediğini belirtti. Herkesin öğrencilerin daha iyi mekânlarda konaklamasını istediğini ve yaşam koşullarını iyileştirerek SDÜ’nün seçilirliğini artırmak istediğini ifade eden Özel, bunun yönteminin başka şekillerde yapılması gerektiğini savundu. SDÜ yönetiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü hatırlatmasına gerek olmadığını bunu onlardan daha iyi bildiklerini dile getiren Özel, şunları söyledi; “İl Başkanımız onlara çok güzel okkalı bir cevap verdi. Ben de vermek isterim de... İşinize geldiği tarafta Recep Tayyip Erdoğan’ın adını kullanmaktan, onun çizgisini kullanmaktan geri durmayacaksınız sonra arkadan başka işler çevireceksiniz.

“ENERJİMİZİ BÖYLE ŞEYLERLE HARCIYORUZ”

Rektör beyin kendisine de söyledim. Orada çok güzel bir iş yapacaksınızdır belki ama kamuoyunda, esnaf camiasında büyük tereddütler var. Rektör beye dedim ki siz bu süreci iyi yönetemediniz. Üniversitede 70 bin öğrenci var. Hepimiz bu öğrencilerin daha iyi mekânlarda konaklamasını isteriz. Çünkü her il’de üniversite oldu. Rekabette biz mekânlarımızı daha güzelleştirebilirsek, yaşam koşullarını iyileştirebilirsek bizi öyle seçerler. Bir üniversite öğrencisinin o şehirle ilgili olumsuz bir propagandası 17 bin kişinin o üniversiteyi tercih etmesini engelliyormuş. Bir öğrencinin Isparta’da güzel bir üniversite var demesini arzu ederiz. Olumsuz bir propaganda yapmasın. Rektör bey buna başlayalı 2 yıl oldu. Gelip beni, belediye, ITSO, Vali beyi ikna edin. Onlara anlatsın. Güzel bir iş olduğuna inanırsa herkes destek çıkar. Ben buraya böyle bir şey yapacağım herkes arkamdan gelsin. Yaptığı sana doğru diğerine göre yanlış, böyle olmamalıydı diyoruz enerjimizi böyle geçiştiriyoruz. Isparta olarak birlikte karar almayı becerebilmeliyiz.

“ONLAR KENDİ DURDUKLARI NOKTAYA BİR BAKSINLAR”

KYK orada yurt yapmak için yer istemişti. Orada KYK Genel Müdürlüğünde de bir sorun olabilir. Yüksek gerilim hattı altını gösterdiler. Rektör bey ben bir yer teklif ettim kabul etmediler diyor. Orada da bir şey var. Şimdi 1000 kişilik öğrenci yurdu hizmete girecekti. Yanlış yer gösteriminden dolayı bu zamana kadar gelindi. İnşallah orada KYK yurt inşaatı başlatıyoruz. İstanbul’daki işadamlarımızın ve AKFEN grubunun yurt projeleri var.

Merak etmesinler Cumhurbaşkanımızın sözünü Rektör Yardımcısından çok daha fazla takip ediyoruz. O hassasiyet bizde onlardan çok daha fazla. Onlar kendi durdukları noktaya bir baksınlar.”

 

Bu haber 865 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...