“5. bölgede 3 yıl kalsak bile uçarız biz”

2 Aralık 2014 18:36

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, teşvikte şu anda 2. Bölgede yer alan Isparta’nın sadece 3 yıllığına bile 5. Bölgeye alınmasının ilimize inanılmaz katkılar sağlayacağını bildirdi. Başdeğirmen, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in Isparta ve Burdur’un 5. Bölgeye alınmasını yönündeki gayretini de takdirle karşıladığını söyledi.

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Bayram Özçelik, Isparta ve Burdur’a 2­3 yıllık bir şans tanınarak teşvikte 5. ya da 6. Bölgede yer alması gerektiğini bildirmiş, bu iki ilin 2 ya da 3 yıllığına 5 ya da 6. bölgeye alınması durumunda büyük bir kalkınma ivmesi yakalayacağını iddia etmişti. Özçelik, “Bir dönem bu şekilde 2­3 yıl yararlansak, sanayi kuruluşları buraya gelecektir. Isparta ve Burdur müthiş bir şekilde kalkınmasını sürdürecektir” demişti.

BAŞDEĞİRMEN TAKDİRLE KARŞILADI

Özçelik’in Isparta’yı da görmezlikten gelmeden böyle bir söylemde bulunmasını ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen takdirle karşıladı. Özçelik’in bu söylemini yıllarca savunduklarını belirten Başdeğirmen, “En kötü şartlarda teşvikte 5. bölgede olmamızın avantajlı olacağını düşünüyoruz.  ‘Teşvik alan yerlere bir şey olmuyor’ dediklerinde her zaman ‘Bir de biz deneyelim’ demiştik. 5. Bölge olmamız demek Isparta’da çok önemli yatırımların yapılacağı demek. Çünkü bu bölge yatırıma aç bir bölge. Konum, coğrafi ve iklim olarak Isparta çok güzel imalatların yapılacağı bir bölge. Eğer ki biz böyle bir yetkiyi alırsak bu konu ciddi bir şekilde ortaya çıkar da buradan kazanç sağlayabilirsek, 2 ya da 3 yılda Isparta ve Burdur’da yapılacak yatırımların bölgenin atağı olacağına inanıyorum. Bu görüşe katılıyorum. Çok güzel söylemiş. Ama bunlar söylemde kalmayıp mutlaka icraata geçmesi lazım. Bize düşen vazifede her zaman konunun sonuna kadar takipçisi oluruz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 846 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...