Üniversite-iş dünyası iş birliği

2 Aralık 2014 18:45

 “Şehir Kapında Isparta Dergisi"nin Patronlar Kulübü üyelerinin bu ayki olağan toplantısına, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu konuk oldu. Bolu Dağı Mangal Evi’nde kahvaltı programıyla organize edilen toplantıda, YBEM Müdürü Fatih Cebeci de hazır bulundu. Hizmet sektöründen pek çok ismin katıldığı toplantının ana gündem maddesini üniversite-iş dünyası iş birliği oluşturdu.

Göreve geldikleri günden itibaren üniversite- şehir bütünleşmesine çok önem verdilerini ifade eden Rektör İbicioğlu, bu tarz toplantıların önemli olduğunu söyledi. Piyasa ekonomisinde üniversitelerin bir lokomotif görevi üstlendiğine de değinen İbicioğlu; “Üniversiteler artık kendi kaynağını kendi oluşturmak zorunda, artan üniversite sayısı bunu zorunlu hale getirmiştir. Süleyman Demirel Üniversitesi olarak “proje odaklı” ve “girişimci” temalarıyla faaliyetlerde bulunmamızın nedeni budur. Türkiye’nin 2023 ihracat ve kişi başına düşen milli gelir hedeflerini yakalaması noktasında üniversitelere düşen rol çok büyük. Bu anlamda biz, gerek bilim ve bahar şenliklerimizde gerekse de yaptığımız tüm projelerde iş dünyasıyla kucaklaşmak istedik.

Son üç yılda yabancı öğrenci sayısındaki ciddi artışa dikkat çeken İbicioğlu: “SDÜ’ye gelen her öğrenci Isparta’ya geliyor demektir. Dolayısıyla biz bu öğrencilerimizin barınma ihtiyacını ivedilikle karşılamak zorundayız. Bununla ilgili olarak da yerleşke içersine iki bin kişilik yurt ve yine üniversiteyi cazip hale getirebilecek yaşam merkezi inşa etmek istiyoruz” dedi. Isparta’nın iş ve hizmet sektörü temsilcileri de Rektör İbicioğlu’nun görüşlerine katıldıklarını ifade ederek her türlü desteği vermeye hazır olduklarını; toplantıya katılımlarından ve Isparta’ya olan katkılarından dolayı Rektör İbicioğlu’na teşekkür ettiler.

 

 

Bu haber 1936 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...