“Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünde kazanımlar elde ettik”

4 Aralık 2014 18:34

Memur – Sen İl Temsilcisi, Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Akçil’in mesajı şöyle: “Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli bir gündür. Engellilik konusu yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli konulardan biridir. İnsan sevgisini temel alarak hizmet eden Memur Sen, tüm engelli vatandaşlarımızın toplumda hiçbir engelle karşılaşmadan onurlu ve mutlu bir şekilde yaşaması için çalışmaktadır.

Memur - Sen olarak şimdiye kadar sorunları ve çözümlerini belirli gün ve haftalara sıkıştırmadan gündeme taşıma ve çözme yönünde çalışmalar yaptık. Memur-Sen, toplu görüşme ve toplu sözleşme sürecinde kamudaki engelli çalışanlarımızın sorunlarını gündeme getirmiş, bu alanda kazanımlar elde etmiştir. Bakmakla yükümlü olduğu birinci derece engelli yakını olan kamu çalışanımız günlük bir saatlik bakım izni, nöbet yazılmaması ve servis kolaylığı elde ettiğimiz kazanımlardan bazılarıdır. Ayrıca, olumsuz hava şartlarında engelli kamu çalışanlarının ulaşımda zorluk yaşayacağı günlerde mülki amirlere, engellilere yönelik idari izin verme yetkisi de Memur-Sen'in kazanımlarından biridir.

Hiç şüphesiz sosyal devlet olmanın getirilerinden biri, toplumun tüm kesimlerine eğitim ve sağlık gibi her alanda yeterli hizmet vermek ya da bu hizmetleri alabilmenin uygun koşullarını oluşturmaktır. Ülkelerin gelişmişlik düzeyi, toplumun tüm bireylerini bir bütün olarak kabul ederek, hoşgörü ve eşitlik ilkeleri çerçevesinde kucaklamasına bağlıdır.

 ‘Hiç kimseye bedensel ve zihinsel özürleri nedeniyle ayrımcılık yapılamaz’ ilkesi gereğince fırsat eşitliğinin sağlanması gereklidir. Güçlü ve dinamik bir yapıya sahip devletimiz, engellilerin eğitim, istihdam, sağlık hizmetleri, bakım ve sosyal güvenliğe ilişkin sorunlarının çözümünde gücünü her daim hissettirmeli, duyarlılık ve farkındalık oluşturmalıdır.

Yine istiyoruz ki engelli insanlarımız yaratıcılıklarını bu toplum için rahatlıkla kullanabilsinler. O zaman göreceğiz ki bu toplum çok daha güçlü, çok daha mutlu ve çok daha kalkınmış olacaktır. Yeter ki düşüncelerimizde engel olmasın. Çünkü hiçbir engel başarıya engel değildir. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyoruz”.

 

Bu haber 835 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...