Vali Özkan Sarıidris’te mantar üretim tesislerini gezdi

4 Aralık 2014 18:45

İlimiz ekonomisinde büyük paya sahip olan tarımsal üretim için kamu desteklemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda İl Özel İdaremizce, Eğirdir ilçesi Sarıidris Beldesinde vatandaşlarımıza %50 hibe desteği sağlanarak kurulan mantar üretim tesisleri Vali Vahdettin Özkan tarafından yerinde incelendi.

Belde programına Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala ile belde ile ilgili görüş alışverişinde bulunarak başlayan Vali Özkan, Sarıidris Beldesinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Ardından devlet-vatandaş işbirliği ile İl Özel İdaresinden %50 hibe desteği alınarak kurulan kültür mantarı üretim tesislerini gezen Vali Özkan, üreticilerden ürünler hakkında bilgi alarak mantar topladı.

İncelemede, gelir ve istihdam arttırıcı, uygun zamanda sunulmuş uygun her projeye destek verildiğini söyleyen Vali Özkan, bu konuda kaynak sıkıntısının olmadığını vurgulayarak, vatandaşlarımızı bu bağlamda proje üretmeye davet etti.

Sarıidris Beldesindeki vatandaşlarımızın bu konuda iyi birer örnek olduğunu söyleyen Vali Özkan, diğer belde ve köylerimizin de tarımsal destekleme fırsatlarından yararlandırılması için kamu olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Vali Vahdettin Özkan; yetiştirilen mantarların işlenmesi ve paketlenmesi için tesis konusunda ise Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yetkililerine talimat verdi. Ayrıca Vali Özkan; kasabanın kendi bünyesinde kuracağı bir kooperatif aracılığıyla veya girişimcilerin proje hazırlayarak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu il koordinatörlüğüne başvurmalarını istedi. Zira bu konuda Hükümet kabul edilen projelere %60 oranında destek veriyor. 

Bu haber 906 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...