Sütçülere 231 bin TL Seracılık Desteği

4 Aralık 2014 18:47

Isparta Orman Bölge Müdürlüğünün II. Etap ORKÖY kredi uygulamaları 2014 yılı ek çalışma programı çerçevesinde, Sütçüler Orman İşletme Müdürlüğü sınırların dahilindeki Şeyhler köyünde 14 aileye 231 bin TL tutarında ORKÖY kredi desteklemesi yapmak üzere, plastik örtülü seracılık projesinin kredilendirme toplantıları gerçekleştirilerek kredi almaya hak kazananlar kura ile belirlendi.

Kısa adı ORKÖY olan orman köylülerinin desteklenmesi çalışmaları Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlar tarafından ormanların korunması, geliştirilmesi, işletilmesi ve genişletilmesi hedeflerine ulaşılmasını sağlamak için, ormanların içinde veya bitişiğinde yaşayan köy halkının kalkınmalarına katkıda bulunmak amacıyla ekonomik-sosyal kredi ve hibe verilmesi uygulamasıdır.

Kredi tespit toplantısı sonrasında kredi talep eden vatandaşların kurumlar arası sorgulamaları (icra borcu, nüfus kaydı vb.) yapıldıktan sonra, yeterli şartları sağlayan vatandaşlara kredi verme aşamalarına başlanarak, yapım işlerini tamamlayanlara ödemeleri gerçekleştirildi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci “Orman köylümüzün sosyal ve ekonomik açıdan desteklenerek, köylerdeki halkımızın yaşam kalitesini arttırmak ve yeni iş olanakları sağlanmak amacıyla Genel Müdürlüğümüzce verilen Orköy desteklerinin artarak devam ettiğini, seracılık desteklemeleri kapsamında son üç yılda verilen 310 bin TL krediye ilave olarak 2014 yılında Sütçüler İlçemize bağlı Şeyhler Köyünde 14 aileye 231 bin TL tutarında örtülü seracılık projesi kapsamında destekleme yapıldığını” belirtti.

Orköy uygulamalarında sosyal krediler ile güneş enerjisi ile su ısıtma sistemleri, seracılık, mantolama, dam örtülüğü malzemeleri, ısıtma pişirme araçları gibi projelerine; ekonomik krediler ile süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı, besi koyunculuğu, fenni arıcılık, kültür mantarcılığı, meyvecilik, bağcılık, gibi projelere kredi veriliyor. 

Bu haber 890 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...