Engelsiz bir dünya için el ele..

4 Aralık 2014 18:49

Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından IYAŞPARK AVM’de açılan serginin açılışında konuşan Isparta Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ramazan Erdoğan, bu tür organizasyonların engelli vatandaşları çok mutlu ettiğini belirterek, “Engellilerimize fırsat verildiği zaman bir çok şeyi başarabiliyor. Umarız bütün engellilerimiz bundan sonra engelsiz bir hayat yaşar” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile, Isparta Valiliği Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan sergi dün IYAŞPARK AVM’de açıldı.

“AMACIMIZ; ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN

TOPLUMDA AKTİF ROL ALMALARINI SAĞLAMAKTIR”

Engelli vatandaşların el becerilerinden oluşan serginin açılışında konuşan Vali Yardımcısı İsmail Akman “Amacımız engellilerin sorunlarına dikkat çekmektir. Toplum yaşantısında engelli bireylerimizin de yer almalarını sağlamak ve aktif rol oynamalarını sağlamaktır.  Farklı engel taşıyan vatandaşlarımızı Valiliğimiz tarafından yürütülen Isparta engelliler koordinasyonunda biraraya getiriyoruz. Birlikten güç doğar anlayışlıyla bu şekildeki günlerde bir yer belirleyerek etkinlikler koordine ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızın isteklerini arzularını yerine getirmek için valilik olarak elimizden geleni yapıyoruz. Daha çok toplumun içerisinde yer almanızı sağlayabilecek projeler üretmeye çalışıyoruz” dedi.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ TOPLUMDA DAHA FAZLA YER ALMALI”

IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, engelli vatandaşlarımızın toplumda daha fazla yer almasını belirtirken, daha fazla projeler üreterek ellerinden ne geliyorsa yapacağını söyledi.

“ENGELLİLERİMİZ, FIRSAT VERİLDİĞİ ZAMAN

BİRÇOK ŞEYİ BAŞARABİLİYOR”

Böyle organizasyonların engelli vatandaşları çok mutlu ettiğini ifade eden Isparta Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ramazan Erdoğan “Bütün engellileri bir arada toplayabilmek için Isparta Valiliği tarafından kurulmuş olan Engelli Koordinasyon Merkezinin sergisi engellilerimizi çok mutlu etti. Engelli koordinasyon merkezinden engellilerimizin isteği üzerine çeşitli el sanatları kursları açılıyor ve kurslardan çeşitli ev eşyaları elde ediliyor. Engellilerimize fırsat verildiği zaman bir çok şeyi başarabiliyor. Umarız bütün engellilerimiz bundan sonra engelsiz bir hayat yaşar. Bu sergideki el becerileri ile kendi ekonomilerine katkı sağlar” dedi.

 

Bu haber 949 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...