SDÜ akademik alanda istikrarlı yükselişini sürdürüyor

5 Aralık 2014 16:21

Yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendiren University Ranking by Academic Performance (URAP) 2014 öğretim yılı için sonuçları açıkladı.

URAP’ın açıkladığı listede en çok dikkat çeken isim, listede ki istikrarlı yükselişini sürdüren T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi oldu.

URAP’ın değerlendirmelerinde 2010 ve 2011 yıllarında Türkiye sıralamasında 19. sırada yer alan T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi,  2012 yılında 15.  2013 yılında 11.  2014 yılında ise 10. sırada yer aldı.

URAP tarafından oluşturulan sıralama, Makale Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Makale Sayısı, Atıf Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Atıf Sayısı, Toplam Bilimsel Doküman Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Toplam Bilimsel Doküman Sayısı, Doktora Öğrenci Sayısı, Doktora Öğrenci Oranı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayısı gibi kriterler baz alınarak yapılıyor.

T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi, URAP tarafından yapılan değerlendirmelerde, kurulduğundan bu yana devam eden yükselişini, en iyi üniversiteler sıralamasında, ilk10 a,  1992 yılında kurulan üniversiteler arasında 1. sıraya yerleşerek taçlandırmış oldu.

2014 yılında, Türkiye sıralamasındaki ilk on üniversite değerlendirildiğinde; Avrupa’daki Üniversiteler sıralamasında 326.,  dünya sıralamasında da sayısal olarak en fazla ilerlemeyle 231 üniversiteyi geçerek 991. sıradan 760. sıraya yükselen T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi gerçekleştirdi.

Bu başarıda öğretim elemanlarının önemli katkıları olduğunu belirten T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, emeği geçen herkesi kutlayarak, 2014 sıralamasında T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi’nden önce yer alan 9 üniversite incelendiğinde, tamamının kuruluşunu tamamlamış ve büyükşehirlerde yer alan üniversiteler olduğunun görülüyor. Türkiye sıralamasında ilk 10 üniversite arasında, dünya sıralamasında ilk 1000 üniversite arasında yer almaktadır. T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi ile aynı dönemde kurulan yalnızca 2 devlet üniversitesi olduğunu, Genç, dinamik ve çalışkan bir yapıya sahip üniversitemiz yükselişinin, devam eden çalışmalar ve gayretlerle ivme kazanarak devam edeceğini söyledi.

 

Bu haber 954 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...