Sadece avukat değil vatandaş da mağdur olacak!

5 Aralık 2014 16:31

Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, Bölge İstinaf Mahkemesi’nin Konya’ya kurulmasından sadece avukatların değil vatandaşların da mağdur olacağını söyledi. Gökmenoğlu, Isparta İdare Mahkemesi’nden çıkan sonuca itirazın sadece Konya’ya yapılabileceğini bildirdi.

Adalet Bakanlığı, Bölge İstinaf Mahkemeleri oluşturup sadece bazı illerde yapılanmaya gitmesi Isparta’yı olumsuz etkiledi. Çünkü Isparta’ya en yakın bölge Konya olarak belirlendi. Bize en yakın Antalya’da bile bölge kurulmadı. Bu durum ise birçok sıkıntıyı beraberinde getiriyor.

ANTALYA, ISPARTA, BURDUR, AFYON BAĞLANDI

Konya’ya sadece Isparta bağlanmadı. Isparta ile birlikte Antalya, Burdur ve Afyonkarahisar da Konya'ya bağlandı. Daha önce İdare Mahkeme kararlarına Antalya bölgede itiraz eden Isparta, şimdi Konya Bölge İstinaf Mahkemesi'ne gitmek zorunda kalacak. Isparta Baro Başkanlığı, bu durum üzerine tepkisini ilimiz milletvekillerine yazı göndererek gösterdi ve destek istedi. 4 Milletvekiline gönderilen yazıda Antalya'nın Konya İdare Mahkemesi'ne bağlandığı ve bu durumun yanlış olduğu vurgulandı. Antalya ile birlikte Akdeniz Bölgesi'nde yer alan illerin Konya'ya bağlandığının belirtildiği yazıda Akdeniz Bölgesi için Bölge İdare Mahkemesi yapılanmasının Antalya'da olması gerektiği ifade edildi.

SADECE KORKMAZ DİKKATE ALDI

Öte yandan Isparta Barosu’nun bu uyarısın sadece MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz dikkate aldı. Korkmaz, konuyu TBMM gündemine taşıdı ve “Gâvur eziyeti” yorumunda bulundu.

“VEKİLİ OLMAYAN ISPARTALILAR BU

DURUMDAN OLUMSUZ ETKİLENECEK”

Son olarak Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, bu durumdan sadece avukatların değil vatandaşların da mağdur olacağını söyledi. Isparta İdare Mahkemesi'nden çıkan sonuca yapacağı itirazın sadece Konya'ya yapılabileceğini belirten Gökmenoğlu, “Vekili olmayan tüm Ispartalılar bu durumdan olumsuz etkilenecektir” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber 1067 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...