3 mahallede daha 18 uygulaması yapılabilir

5 Aralık 2014 16:32

3 mahalle daha 18 uygulaması için bugün gerçekleştirilecek olan Belediye Meclisinde karar verilecek. Eğer onay çıkarsa aynı Karaağaç Mahallesinde olduğu gibi ada birleştirmeleri yapılacak. Mahallelerin isimleri bugünkü toplantıda belli olacak.

Belediye Meclisi Aralık ayı son oturum bugün gerçekleştirilecek olan toplantıyla sona erecek. Önemli gündem maddeleriyle toplanacak olan Meclis öncesinde flash bir bilgi geldi. İmar Müdürlüğü ve İmar Komisyonu tarafından geçtiğimiz ay Karağaç Mahallesinde olduğu gibi 3 Mahallede daha 18 uygulamasına gidilmesi için yetki isteneceği ileri sürüldü.

ADA BİRLEŞTİRMELERİ YAPILMIŞTI

Bilindiği üzere Karaağaaç Mahallesi için kabul edilen 18 uygulaması ile birlikte eski evlerin yoğunlukta olduğu 50 bin m2'ye yakın alanda ada birleştirmeleri yapılmış, iyi ve kaliteli yaşamı sağlayacak dönüşümün önü açılmıştı. Hatta bu kararla Karaağaç Mahallesi’nde kentsel dönüşüm sürecinin hızlanması öngörülmüştü.

ONAYLANIRSA 3 MAHALLE DE NASİBİNİ ALACAK

Bugünkü meclis gündemine gelmesi beklenen 18 uygulamasıyla birlikte 3 mahallede daha aynı Karaağaç Mahallesi’nde olduğu gibi iyi ve kaliteli yaşamın önünün açılması bekleniyor. Ancak şu ana kadar 18 uygulamasının hangi mahallelerde yapılacağına dair bir bilgi ulaşmış değil. Kesin bilginin bugün gerçekleştirilecek olan Meclis gündeminde belli olacağı tahmin ediliyor.

Bu haber 1014 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...