Başkan Günaydın Milli Eğitim’e şart koştu

8 Aralık 2014 18:24

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Davraz Mahallesindeki parselinde Temel Eğitim Okulu yapmak istemesi nedeniyle planda istediği değişiklik Belediye Meclisi’nin şartlı engeline takıldı. Meclis burayı ancak İmam Hatip Lisesi, Halk Eğitim Merkezi, ŞAİK Lisesi bahçelerinde yer altı otopark yapılmasına muvafakat edilmesi ya da ücreti karşılığında alınması kaydıyla uygun bulduğunu açıkladı.

Belediye Meclisi aralık ayı son toplantısı oldukça hararetli geçti. Milli eğitim Müdürlüğü’nün Davraz Mahallesi tapunun Karaağaç 1429 ada 230 parselde kayıtlı 6.621,00 m2’lik parselin imar planında lise alanı olarak ayrılmış olması nedeniyle acilen Temel Eğitim Okulu yapılması planlanmakta olduğu için Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak tahsis edilmesi teklifi tartışmalara neden oldu.

‘’İMAM HATİP LİSESİ, HALK EĞİTİM MERKEZİ, ŞAİK LİSESİ

BAHÇELERİNDE YER ALTI OTOPARK YAPILIRSA ‘EVET’’

İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, ilgili maddeye ilişkin raporda ‘’İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Davraz Mahallesi tapunun Karaağaç 1429 ada 230 parselde kayıtlı 6.621,00 m2’lik parselin 6.6.2014 tarih ve 107 sayılı belediye meclisi kararıyla belediyemiz borçlarına karşılık devri kararı olması nedeniyle bedelsiz terki uygun bulunmamıştır. Ancak belirtilen alanın Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Müdürlüğüne devri için şehrimizin otopark sorununu da çözmek amacıyla İstiklal Mahallesi 16 ada, 32,34,35,36,37 parseller ile 15 ada 3 nolu parsellerde kalan İmam Hatip Lisesi, Halk Eğitim Merkezi, ŞAİK Lisesi bahçelerinde yer altı otopark yapılmasına muvafakat edilmesi koşuluyla uygun bulunmuştur’’ dedi. Raporun okunmasının ardından AK Parti grubu söz alarak itiraz etti.

‘’OKUL YATIRIMINI KAÇIRMAMAMIZ GEREKİYOR’’

AK Parti Grubundan Kadir Dal, ‘’Isparta’nın otopark problemi olduğu bir gerçek. Ancak Milli Eğitim Temel Okulu’nun da bir an önce yapılmasını hızlandırmamız gerekiyor. Bu yazışma 1-2 yıl sürer. Bütçeden para geldiği gibi Milli Eğitim Bakanlığına geriye gitme durumu olabilir. Isparta bu yatırımdan mahrum kalabilir. Bunu da göz önünde bulundurarak şartların biraz yumuşatılmasından yanayız. Çünkü Davraz’da 22 bin nüfus var. Bu okul ihtiyaç’’ dedi

‘’BİZİ YOKUŞA SÜRÜYORLAR!’’

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise ‘’Üzülerek söylüyorum ki biz gövdemizi taşın altına koyarak çalışırken karşılığında bir teşekkür bile görmüyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü burada Valilikle birlikte protokol yaparak bu işi çözebilir. Ama bizi Ankara’ya havale ediyorlar o yüzden çözemiyoruz. Merkez Ortaokulu’nun(İmam Hatip)  arkasında dev bir meydan var. Oraya 350 adet yer altı otoparkı yapmak istedik. Oranın kotları bozuk, insanlar yürüyemiyor, bakımsız, kötü halde. Orayı da yeşil meydan yapalım güzelleştirelim, size hediye edelim, yer altını da biz kullanalım diyoruz. Bunu açıklamaları şekilde önce Valiliğimize götürdüm. Onlar Ankara’ya havale etti. Bakanlıktaki bir bayan akla gelmeyen mazeretle kabul etmiyor. Biz diyoruz ki; siz hangi şartlarla istiyorsanız biz yapacağız diyoruz. Öğrencilerin ve halkın kullanabileceği projeler çizdik. En tecrübeli memurlarımı bakanlığa gönderdim. Ama bize bu sineği bile vermiyorlar. Bu hizmeti ben yine o okula yapıyorum. Benim derdim yer üstündeki araçları yar altına almak. Bu 81 vilayette olmayan bir proje. Bize bu hizmetleri yaptırmak istemiyorlar. Hükümet Meydanının altını istiyorum. Olmaz, uygun değil diyorlar. Uygun değil diyen adamın bilimsel seviyesi ne, şehirci mimar mı? Biz bu şekilde güçlüklerle karşılaşıyoruz’’ diye konuştu.

‘’MİLLİ EĞİTİME PARA ŞARTI KOŞALIM’’

Tekrar söz alan Dal, ‘’Biz destek veriyoruz. Muvafakat şartıyla diyor ya buna ücret mukabilinde diye ikisini birleştirerek karar verelim. Parayla da olabilir. Biz Milli Eğitim’den para alalım. Ona karşı değiliz. Bunu kısıtlarsak Temel Eğitim Okulunu Isparta’dan kaçırtabiliriz. Isparta menfaati neyse meclis üyeleri olarak onu yaparız. AK Parti grubu olarak Isparta’nın menfaati olan her şeye vücudumuzu koyarız. Milli Eğitim Bakanlığı’na gidilecekse gideriz. Milletvekillerimizi harekete geçirmek gerekirse onlarla da görüşürüz’’ şeklinde konuştu. Dal’ın bu tavsiyesi üzerine devreye giren Günaydın, ‘’Asker gibi hazırız. Bu kadar uğraşmayı yapan olmaz. Arzu ederim ki bizim meclis üyeleri değil AK Partili üyeler gitsin istesin. Bu Türkiye’de örnek olur. Bakanlıkta aksilik yapan bayan, diyor ki; otoparkta karanlık noktalar olur genç kızlar için olumsuz olaylar olur bahanesini sundu. Böyle bir durum söz konusu olamaz. Bunları söyleyince maalesef aklımıza engelleme geliyor. Arsa takası mı istiyorlar ne istiyorsanız söyleyin’’ dedi. Tartışmalardan sonra ilgili maddeye muvafakat olmazsa ücretini almak şartı koşuldu. Tekrar oylamaya çıkan madde oy birliği ile kabul edildi.

 

Bu haber 971 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...