İzolasyon malzemesi için de çalışma başladı

8 Aralık 2014 18:26

Belediyenin ürettiği bimsblok artık belediye sınırları içerisinde yapılacak olan yapılarda zorunlu hale getirildi. AK Parti grubu tanesi 0.80 kuruşa satılan malzemeye Isparta içi alımlarda indirim talep etti, Başkan Günaydın çalışma yapılacağını açıkladı. Günaydın bir de müjde verdi.

Belediye sorumluluk alanı içerisinde yapılacak olan yapıların dış cephelerinde yöresel bims blok kullanılması zorunlu hale getirildi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, normal tuğlaya göre ısı geçirgenlik kat sayısının fevkalade olduğunu ifade etti. Şu anda stoklarda mal kalmadığını ve ürün yetiştiremediklerini belirten Günaydın, ‘’Bizim malımız çok kârlı. Blok olarak deprem anında ezilme olmadığından göçmeler olmuyor. Yığma yapsanız bile 2-3 katlı binalar depreme dayanıklı oluyor. Neden benim Isparta’m bundan hizmet almıyor? Bu Isparta’ya hizmet ve yardımdır. Yasaya göre bunda geç bile kaldık’’ dedi.

‘’İZOLASYON MALZEMESİNİ DE ZORUNLU YAPACAĞIZ’’

Öte yandan bimsblok dışında bir malzemenin daha zorunlu hale getirilmesi için çalışma başlattıklarını belirten Günaydın, ‘’Bir yerli malzememiz daha var. Onu da önümüzdeki aya yetiştirmeye çalışıyoruz. O da izolasyon malzemesi. İnşallah gelecek meclise yetişirse bu yasadan istifade ederek onu da gündeme getirip zorunlu kılacağız. İzolasyon malzemesini şu an tüm dünya arıyor’’ diye konuştu.

‘’ISPARTA İÇİ ALIMLAR İNDİRİMLİ OLSUN’’

Diğer taraftan AK Parti Grubu bimsblok satışları için Isparta’ya indirim uygulanmasını talep etti. Başkan Günaydın, ‘’Bunun üzerinde çalışalım. Bims zaten tuğladan ucuz. İzolasyon üzerinde Isparta’ya yarı yarıya indirim yapacağım. Isparta izolasyon yapacak. O zaman hava temizliği olacak. Normal bir aile bile sıvasını yapabilecek. Bunda da kâr düşünmüyoruz. Diğer vilayetler bunu duyunca onlarla boğuşacağız.

‘’YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇALIM’’

Bu arada AK Parti Grubundan Kadir Dal, bims konusunda Ispartalı işadamlarının da fabrika yapması halinde destek olunmasını talep etti. Dal, ‘’Ham maddeyi biraz ucuz verip hem istihdam oluşturma hem de Pazar oluşacağına inanıyorum. 55 bin briket Isparta’ya yetmez. Bunun üretimini çoğaltarak, Pazar oluşturursak ham maddeyi ucuza verip, fabrika kurmak şartıyla hem istihdam sağlarız hem de ham maddenin değeri artar’’ dedi. Başkan Günaydın da gelen talebe olumlu karşılık vererek, ‘’Ben fabrika yapacağım diyen bir grup olabilir. Bizim yerli işadamlarımızın olmasını istiyoruz. Bunu meclis salonundan ilan ediyorum. Fabrika kurmak isteyen arkadaşlara ciddi sözleşmelerle ham maddeyi vereceğiz. Fabrikayı Isparta’da kurmak şartıyla böyle bir şeyi gözüm kapalı kabul ediyorum’’ diye konuştu.

 

 

Bu haber 890 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...