m2’ye göre otopark sayısı belirlendi

8 Aralık 2014 18:27

Belediye Meclisi, 1 Ocak 2015’den itibaren yapılacak yeni yapılarda m2’ye göre otopark oranları açıkladı. Buna göre en düşük 1-75 m2her 3 daire için 2 otopark en yüksek de201 m2ve üzerine her daire için 3 otopark yapma zorunluluğu getirildi.

Belediye Meclisi Aralık ayı son toplantısında daire başı otopark sayılarını belirledi. Buna göre yeni yıldan itibaren yapılacak olan yeni yapılarda 1-75 m2her 3 daire için 2 otopark, 76-135 m2arası konutlarda her daire için 1 adet otopark yeri, 136-200 m2arası konutlarda her daire için 2 adet otopark yeri,201 m2ve üzeri konutlarda ise her daire için 3 adet otopark yeri ayrılması oy birliği ile kabul edildi.

‘’UYGULAMAYI ERTELEYELİM’’

AK Parti grubundan Kadir Özkan, uygulamanın 1-2 ay ertelenmesini talep etti. Özkan ertelenme gerekçesi için de ‘’Bu çalışma güzel bir çalışma. Bunu arsanın içerisinde hem de su basman kotunu 2.50 veya 3’e yükseltirsek bu şekilde bina altlarında otoparkı çözmeliyiz. Buralarda çözülemez. Bu sefer belediye otopark ücreti almak zorunda kalır. Başkanımızın istediği şey burada gerçekleşmemiş olur. Su basman kotunu yükseltirsek binaların altını otopark olarak değerlendirebiliriz’’ dedi.

‘’ZATEN 10 YIL GECİKTİK’’

Başkan Günaydın ise Özkan’ın bu talebine ‘’Önümüzdeki ay meclise otoparklarla ilgili yeni bir şey gelecek. Kamu binaları için mevcut otopark adeti var ama bunları komisyon düzelterek önümüzdeki ay gündeme getirecek. Onunla birlikte Kadir beyin teklifi de düşünülsün ve önümüzdeki ay gelsin. Ancak bunu acil olarak uygulanması gerekiyordu. Bu kararlar 10 yıl önce alınması gerekirdi’’ diye konuştu. Belediye Meclis üyesi Akif Aslan da ‘’Su basman kotunu 1,5’dan fazla yapamayız’’ şeklinde konuştu. Taleplerin ardından ilgili madde oy birliği ile kabul edildi.

Bu haber 848 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...