Eğirdir Belediye Meclisi toplandı

8 Aralık 2014 18:29

Eğirdir Belediye Meclisi’nin Aralık ayına ait Meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Meclis Toplantısı’na, Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığında Demokrat Parti Belediye Meclis Üyeleri; Selahattin Tamgül, Hasan Bilal Taran, Mehmet Cengiz Kılınç, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri; Mustafa Erhan Savran, Mehmet Eray Uslu, Müslahattin Yaman, Ahmet Bulucu, MHP Belediye Meclisi Üyeleri; Şükrü Savaş, Ramazan Kurt ve Mustafa Günay yanısıra Mali Hizmetler Müdürü Hidayet Kaytanloğlu, İnsan Kaynakları Müdürü Semra Güngörmez, Yazı İşleri Müdür Vekili Ümit Metin ile Fen İşleri Müdür Vekili Gülay Uysal katılırken, özel işlerinden dolayı Ak Parti Meclis Üyesi Ahmet Hamdi Takır katılmadı.

Yoklama ve saygı duruşundan sonra Başkan Şengöl meclisin ikinci gündem maddesi olan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 49.uncu maddesinin 3’üncü fıkrasına göre Eğirdir Belediyesi’nde tam zamanlı sözleşmeli olarak çalışan 6 personelin 2015 yılı için sözleşmelerinin yapılarak, ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşülerek, Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün 657 sayılı kanun gereği zamların uygulanması talebi oy birliği ile kabul edildi.

Meclisin 3. gündem maddesi olan 5620 sayılı Kanunun 3’üncü maddesi gereğince 2015 mali yılında mevsimlik işçi olarak Belediye bünyesinde çalıştırılan 22 işçinin durumlarının görüşülmesinin ardından, karar oyu birliği ile meclisten geçmiş oldu.

Meclisin 4. Gündem maddesi olan Eğirdir Belediyesi bünyesinde çalışan İtfaiye ve Zabıta personellerinin fazla mesai ücretlerinin kanunun verdiği ölçülerde artırılması talebi, oy birliği ile kabul edildi.

Meclisin 5. Gündem Maddesi’nde yer alan 2015 yılı Meclis Toplantı günleri belirlenerek, 2015 yılı için her ayın ilk Salı günü toplanılması kararı oy birliği ile alınırken, 2015 yılının ilk Meclis Toplantısı’nın 06 Ocak 2015 Salı günü saat: 19.30’da yapılması kararlaştırıldı.

Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nın 6. Gündem maddesi olan Ağa Mahallesi 297 ada 1 parselde imar planı tadilatı yapılması konusu görüşülerek, İmar Komisyonu’na havale edilmesi oy birliği ile kabul edilirken, Meclis Başkanı Ömer Şengöl’ün talebi üzerine imar komisyonu toplanarak konuyu görüştü ve olumlu bir rapor yazdığı tespit edilmesinin ardından meclis toplantısında yapılan oylama sonucunda İmar Komisyonu’nun raporu meclisten oy birliği ile geçti.

Meclisin 7. Gündem maddesi olan Belediye Meclisi’nin 11/11/2014 tarih 2014/14 sayılı kararı ile havale edilen ilçemiz Seydim Mahallesi uygulama imar planının 23-L-1 numaralı imar paftasında tekabül eden konu görüşülerek, tekrar imar komisyonuna havale edilmesi kararı alındı, Meclis Başkanı Ömer Şengöl’ün işleri hızlı yürümesi adına İmar Komisyonu toplanarak bir rapor hazırladı. Raporun olumlu çıkması neticesinde meclis toplantısında yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar meclisten geçmiş oldu.

Meclisin 8. Gündem maddesi olan meclise havale edilen, çok fonksiyonlu katı atık dorsesi için 350 bin TL’lik kredi alınması için Belediye ve Şirkete yetki verilmesi konusu görüşüldü ve oy birliği ile yetki verilmesi kararı alındı.   Aralık Ayı Meclis Toplantısı dilek ve temenniler bölümü yapılarak tamamlandı.     

Bu haber 967 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...