“Sosyal Bilimlerde Metodoloji” Seminerine Yoğun İlgi

8 Aralık 2014 18:33

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından “Sosyal Bilimlerde Metodoloji” konulu bir seminer düzenlendi.

Orman Fakültesi Çatı Amfi’de gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan Enstitü Müdürü Doç. Dr. Belma Keklik, bu tür etkinliklerin geleceğin akademisyenlerine faydalı olduğunu belirterek niceliksel olarak büyümenin yanı sıra niteliksel büyümenin de önemli olduğunu söyledi.

Daha sonra öğrencilerle buluşan Prof. Dr. Nilgün Çelebi de sosyal bilimlerin çok tartışıldığını, bu konuda tutarlı olunması ve belirli tavırların alınması gerektiğini söyledi. Tecrübeleri ve deneyimlerinden faydalanarak elde ettiği ön kabullerinden bahseden Çelebi, “Öncelikle bizim dışımızda reel bir dünya vardır bunu kabul etmelisiniz. İkincisi ontoloji her zaman epistemolojiye önceldir. Üçüncüsü de insan sosyal olabilme özelliğine sahiptir. Sosyal olan her şey hem kültürel hem de tarihseldir yani olaylar zaman boyutunda gerçekleşiyor.” dedi.

Sosyal bilimlerin geçişli bilgiler ürettiğini dile getiren Çelebi, sosyal bilimlerin sosyal hayatı gözlemlediğini, insan tutum ve davranışlarını incelediğini vurguladı.

Bu haber 897 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...