Deri işleme sanatı yeniden can buluyor

8 Aralık 2014 18:33

Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Rüya Bilim ve Sanat Derneği işbirliği içerisinde yürütülen “Bir Usta Bin Usta” sosyal sorumluluk projesi kapsamında açılan “Deri Aksesuar Yapımı Kursu” meyvelerini vermeye başladı. Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan dericilik geleneği, İZ TV ekranlarında izleyiciler ile buluşuyor.

Konu ile ilgili yapılan duyuruda; “Anadolu Sigorta tarafından, Bakanlığımız Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünün teknik danışmanlığında, Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Rüya Bilim ve Sanat Derneği işbirliği içerisinde yürütülen “Bir Usta Bin Usta” sosyal sorumluluk projesi kapsamında açılan “Deri Aksesuar Yapımı Kursu” Isparta’da deri işleme sanatına yeniden can veriyor. Deri üzerine işlenen ateşten desenler, emeğin ve sanatın izlerini buluşturuyor. İZ Tv'de izleyin!..

“Bir Usta Bin Usta Projesi’nin amacı, kamuoyunun ilgisini kaybolmaya yüz tutan mesleklere ve yerel değerlere çekmek, bu mesleklerin yeniden canlanmasını sağlamak ve meslek ustalarının deneyimlerinin gelecek genç nesillere aktarılmasını sağlamaktır.

Kaybolmaya yüz tutan geleneksel sanatları yeniden canlandırmayı hedefleyen ''Bir Usta Bin Usta'' projesi, Isparta’da deri işleme sanatına yeniden can veriyor. Deri üzerine işlenen ateşten desenler, emeğin ve sanatın izlerini buluşturuyor. Geleneksel motifler, binlerce yıllık bir ateşle buluşuyor... Isparta'da kök salan dericilik sanatı, zamana yenik düşmemek için yeni ustalarını arıyor. Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan dericilik geleneği, İZ TV ekranına taşınıyor” denildi.

1 Aralık’tan itibaren 17-18-22 Aralık ta yayına girecek programın yayın saatleri:

01 Aralık 2014 - Saat: 16:05

17 Aralık 2014 - Saat: 20:55

18 Aralık 2014 - Saat:  09:00

22 Aralık 2014 - Saat:  13:55

 

 

Bu haber 1481 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...